ICT-onderneming NRB en de ziekenhuisinformaticaspecialisten Partezis, Polymedis en Xtenso richten samenhet bedrijf xperthis op, een onderneming gespecialiseerd in ICT-oplossingen voor de zorgsector. Dat hebben ze donderdag bekendgemaakt. De ziekenhuis-IT-activiteiten van Partezis worden samen met Xtenso en Polymedis in xperthis ingebracht. NRB neemt de IT-activiteiten van Partezis uit Heverlee over en de twee andere firma's in hun totaliteit: Polymedis (spin-off van drie Belgische universiteiten en gevestigd in Bergen) en Xtenso uit Mechelen. Financiële details worden niet vrijgegeven.

De nieuwe structuur moet de mogelijkheid van een nationale afzet bieden. Het nieuwe xperthis wil de belangrijkste kernprocessen van een ziekenhuis volledig ondersteunen: de logistieke en financiële back-office, de zorgprocessen (het patiëntendossier), de administratieve zorgprocessen zoals tarificatie en facturatie, en de managementinformaticasystemen.

De nieuwe firma speelt volgens de betrokken partijen in op een vraag van ziekenhuizen, een sector waar er ook geconsolideerd wordt. "Ziekenhuizen willen geen versnipperd IT-aanbod meer", luidt het, en ICT wint voor hen aan belang, zowel om economische als operationele redenen.

NRB werd midden jaren tachtig opgericht en realiseerde in 2010 een geconsolideerde omzet van 185 miljoen euro met zowat 900 werknemers.

Partezis ontstond veertig jaar geleden als een ledenvereniging van Vlaamse katholieke ziekenhuizen en andere zorginstellingen en realiseerde vorig jaar een omzet van 15 miljoen euro.

Bron: Belga

ICT-onderneming NRB en de ziekenhuisinformaticaspecialisten Partezis, Polymedis en Xtenso richten samenhet bedrijf xperthis op, een onderneming gespecialiseerd in ICT-oplossingen voor de zorgsector. Dat hebben ze donderdag bekendgemaakt. De ziekenhuis-IT-activiteiten van Partezis worden samen met Xtenso en Polymedis in xperthis ingebracht. NRB neemt de IT-activiteiten van Partezis uit Heverlee over en de twee andere firma's in hun totaliteit: Polymedis (spin-off van drie Belgische universiteiten en gevestigd in Bergen) en Xtenso uit Mechelen. Financiële details worden niet vrijgegeven. De nieuwe structuur moet de mogelijkheid van een nationale afzet bieden. Het nieuwe xperthis wil de belangrijkste kernprocessen van een ziekenhuis volledig ondersteunen: de logistieke en financiële back-office, de zorgprocessen (het patiëntendossier), de administratieve zorgprocessen zoals tarificatie en facturatie, en de managementinformaticasystemen. De nieuwe firma speelt volgens de betrokken partijen in op een vraag van ziekenhuizen, een sector waar er ook geconsolideerd wordt. "Ziekenhuizen willen geen versnipperd IT-aanbod meer", luidt het, en ICT wint voor hen aan belang, zowel om economische als operationele redenen. NRB werd midden jaren tachtig opgericht en realiseerde in 2010 een geconsolideerde omzet van 185 miljoen euro met zowat 900 werknemers. Partezis ontstond veertig jaar geleden als een ledenvereniging van Vlaamse katholieke ziekenhuizen en andere zorginstellingen en realiseerde vorig jaar een omzet van 15 miljoen euro. Bron: Belga