40 procent van de jongeren tussen 13 en 17 jaar heeft een smartphone. Zowat iedereen heeft trouwens een mobieltje.

De tieners gebruiken hun smartphone vooral om te surfen (93%). Opvallend is dat 35 procent alsnog e-mailt. 29 procent hanteert het mobieltje om te chatten en voor apps.

Een en ander blijkt uit een onderzoek bij 2.800 jongeren tussen 13 en 17 jaar. De studie werd uitgevoerd door GfK Significant in opdracht van Mobistar. De cijfers werden eerder gepubliceerd in La Dernière Heure.

Volgens de Mobistar woordvoerder werd er niet nagegaan of de tieners hun smartphone via het mobiele netwerk gebruiken dan wel via een wifi-netwerk.

Slechts één procent van jongeren heeft geen gsm of smartphone. Nog opvallend is dat 7 procent van de tieners toch al over een iPad of tablet beschikt.

Drie kwart van hen heeft toegang tot een laptop. 61 procent maakt nog gebruik van een desktop computer.

40 procent van de jongeren tussen 13 en 17 jaar heeft een smartphone. Zowat iedereen heeft trouwens een mobieltje.De tieners gebruiken hun smartphone vooral om te surfen (93%). Opvallend is dat 35 procent alsnog e-mailt. 29 procent hanteert het mobieltje om te chatten en voor apps. Een en ander blijkt uit een onderzoek bij 2.800 jongeren tussen 13 en 17 jaar. De studie werd uitgevoerd door GfK Significant in opdracht van Mobistar. De cijfers werden eerder gepubliceerd in La Dernière Heure.Volgens de Mobistar woordvoerder werd er niet nagegaan of de tieners hun smartphone via het mobiele netwerk gebruiken dan wel via een wifi-netwerk.Slechts één procent van jongeren heeft geen gsm of smartphone. Nog opvallend is dat 7 procent van de tieners toch al over een iPad of tablet beschikt. Drie kwart van hen heeft toegang tot een laptop. 61 procent maakt nog gebruik van een desktop computer.