Het probleem wordt onderzocht en de bedoeling is snel weer een nieuwe poging te ondernemen, aldus de NASA. De vierde vlucht moet verder, sneller en langer zijn dan de eerste drie. Gepland zijn een duur van bijna twee minuten, een snelheid van 3,5 meter per seconde en ruim de dubbele afstand tot nu toe.

De Ingenuity (Vindingrijkheid) schreef ruim een week geleden geschiedenis door als eerste toestel een vlucht op een andere planeet te maken. De eerste vlucht duurde veertig seconden.

De Ingenuity kan naar verwachting ongeveer vijf keer vliegen, telkens enkele honderden meters verder. Als de technologie goed blijkt te werken, kunnen helikopters helpen om een buitenaardse bestemming veel sneller te verkennen.

Het probleem wordt onderzocht en de bedoeling is snel weer een nieuwe poging te ondernemen, aldus de NASA. De vierde vlucht moet verder, sneller en langer zijn dan de eerste drie. Gepland zijn een duur van bijna twee minuten, een snelheid van 3,5 meter per seconde en ruim de dubbele afstand tot nu toe.De Ingenuity (Vindingrijkheid) schreef ruim een week geleden geschiedenis door als eerste toestel een vlucht op een andere planeet te maken. De eerste vlucht duurde veertig seconden.De Ingenuity kan naar verwachting ongeveer vijf keer vliegen, telkens enkele honderden meters verder. Als de technologie goed blijkt te werken, kunnen helikopters helpen om een buitenaardse bestemming veel sneller te verkennen.