De vijf grootste Amerikaanse persgroepen Conde Nast, Hearst, Meredith, News Corp en Time Inc gaan een gezamenlijk digitaal platform lanceren.

Via dat digitaal platform zullen de publicaties op elektronische toestellen gelezen kunnen worden. Dat hebben de vijf mediahuizen gemeenschappelijk aangekondigd.

Het initiatief heeft nog geen naam. Het is de bedoeling een gezamenlijk lees- en publicatieplatform te creëren dat geschikt is voor onder meer smartphones, laptops en digitale leestoestellen zoals de Kindle van Amazon.

In eerste instantie zullen alleen tijdschriften kunnen worden geraadpleegd, maar op korte termijn moeten daar kranten, stripboeken en andere media bijkomen. Ook hopen de vijf persgroepen op termijn publicaties van andere uitgevers toe te voegen. Het project wordt naar verwachting in 2010 gelanceerd.

Bron: Belga

De vijf grootste Amerikaanse persgroepen Conde Nast, Hearst, Meredith, News Corp en Time Inc gaan een gezamenlijk digitaal platform lanceren. Via dat digitaal platform zullen de publicaties op elektronische toestellen gelezen kunnen worden. Dat hebben de vijf mediahuizen gemeenschappelijk aangekondigd. Het initiatief heeft nog geen naam. Het is de bedoeling een gezamenlijk lees- en publicatieplatform te creëren dat geschikt is voor onder meer smartphones, laptops en digitale leestoestellen zoals de Kindle van Amazon. In eerste instantie zullen alleen tijdschriften kunnen worden geraadpleegd, maar op korte termijn moeten daar kranten, stripboeken en andere media bijkomen. Ook hopen de vijf persgroepen op termijn publicaties van andere uitgevers toe te voegen. Het project wordt naar verwachting in 2010 gelanceerd. Bron: Belga