Vijftien procent van de Belgen heeft in 2013 geen gebruik gemaakt van het internet. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie, over het internetgebruik in de 28 landen van de Europese Unie.

Tachtig procent van de Belgische bevolking heeft wel toegang tot het internet. Dat is meer dan het Europese gemiddelde van 79 procent, maar toch haalt België hiermee niet de top tien van EU-landen; het moet elf landen laten voorgaan.

Nederland staat op kop: 95 procent van onze noorderburen hebben internet ter beschikking. Bulgarije (54 procent), Griekenland (56 procent) en Roemenië (58 procent) zijn dan weer de hekkensluiters van de Europese Unie.

Exact de helft van het aantal Belgen gebruikt het internet om in contact te komen met de overheidsdiensten. Ook hier scoren we beter dan het Europees gemiddelde (41 procent), maar moet er nog heel wat gebeuren om landen als Denemarken (85 procent), Nederland (79 procent) en Zweden (78 procent) bij te benen. (Belga/MI)

Vijftien procent van de Belgen heeft in 2013 geen gebruik gemaakt van het internet. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie, over het internetgebruik in de 28 landen van de Europese Unie.Tachtig procent van de Belgische bevolking heeft wel toegang tot het internet. Dat is meer dan het Europese gemiddelde van 79 procent, maar toch haalt België hiermee niet de top tien van EU-landen; het moet elf landen laten voorgaan. Nederland staat op kop: 95 procent van onze noorderburen hebben internet ter beschikking. Bulgarije (54 procent), Griekenland (56 procent) en Roemenië (58 procent) zijn dan weer de hekkensluiters van de Europese Unie.Exact de helft van het aantal Belgen gebruikt het internet om in contact te komen met de overheidsdiensten. Ook hier scoren we beter dan het Europees gemiddelde (41 procent), maar moet er nog heel wat gebeuren om landen als Denemarken (85 procent), Nederland (79 procent) en Zweden (78 procent) bij te benen. (Belga/MI)