Vincent Roland trekt naar First Data, de wereldleider op het vlak van betaalkaarten. Hij wordt verantwoordelijk voor de EMEA regio, goed voor 6000 werknemers en een omzet van 1 miljard dollar.

Iedereen keek verrast op toen aangekondigd werd dat Vincent Roland bij Atos Worldline [opgevolgd zou worden door Dirk De Cock], de voormalig ceo van Bank Card Company (BCC).

Vincent Roland was immers al tien jaar de sterkhouder bij Banksys en vervolgens Atos Worldline. De job 'die hij niet kon weigeren' is die van senior vice president bij First Data, verantwoordelijk voor de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika. First Data is de nummer één in de Verenigde Staten en is sinds vijf jaar in Europa aanwezig, vooral in Groot-Brittannië en Frankrijk. Vincent Roland moet die positie nu verder uitbouwen. "We zijn in zekere zin een concurrent van Atos Worldline, maar de markt wordt globaal. Er zijn vandaag nog geen gemeenschappelijke standaarden. Het wordt uitkijken naar een verdere consolidatie in de sector."

Vincent Roland behoudt Brussel als uitvalsbasis. First Data [heeft zich hier in april 2007 gevestigd].

Hij zal rapporteren aan David Yates, president International. De ceo van First Data is trouwens een oude bekende uit de ict-sector. Het gaat om Michael Capellas, ooit nog de ceo van Compaq toen het overgenomen werd door HP. Bij MCI/WordCom heeft hij als ceo de operator van het failliet gered.

Vincent Roland trekt naar First Data, de wereldleider op het vlak van betaalkaarten. Hij wordt verantwoordelijk voor de EMEA regio, goed voor 6000 werknemers en een omzet van 1 miljard dollar. Iedereen keek verrast op toen aangekondigd werd dat Vincent Roland bij Atos Worldline [opgevolgd zou worden door Dirk De Cock], de voormalig ceo van Bank Card Company (BCC). Vincent Roland was immers al tien jaar de sterkhouder bij Banksys en vervolgens Atos Worldline. De job 'die hij niet kon weigeren' is die van senior vice president bij First Data, verantwoordelijk voor de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika. First Data is de nummer één in de Verenigde Staten en is sinds vijf jaar in Europa aanwezig, vooral in Groot-Brittannië en Frankrijk. Vincent Roland moet die positie nu verder uitbouwen. "We zijn in zekere zin een concurrent van Atos Worldline, maar de markt wordt globaal. Er zijn vandaag nog geen gemeenschappelijke standaarden. Het wordt uitkijken naar een verdere consolidatie in de sector." Vincent Roland behoudt Brussel als uitvalsbasis. First Data [heeft zich hier in april 2007 gevestigd]. Hij zal rapporteren aan David Yates, president International. De ceo van First Data is trouwens een oude bekende uit de ict-sector. Het gaat om Michael Capellas, ooit nog de ceo van Compaq toen het overgenomen werd door HP. Bij MCI/WordCom heeft hij als ceo de operator van het failliet gered.