Vinton Cerf stopt als voorzitter van internetorganisatie ICANN. Hij gaat zich toeleggen op het schrijven van boeken. Het is nog niet bekend wie de nieuwe voorzitter wordt.

Internetpionier Vinton Cerf legt na zeven jaar de functie als voorzitter van de Internet Corporation of Assigned Names and Numbers (ICANN) neer. De maximale zittingstermijn is verstreken. Cerf hoopt na zijn vertrek nog te kunnen blijven werken als bestuurslid van het IPv6-forum, advocaat en schrijver. Hij blijft ook aan als chief internet evangelist bij Google, waar hij werkt sinds 2005.

Cerf startte in 1999 bij ICANN, een jaar nadat de organisatie werd opgericht. ICANN beslist onder andere over nieuwe topleveldomeinen, het toewijzen van domeinnamen en de uitgifte van ip-nummers. Cerf werd in 2000 voorzitter van ICANN. Hij kijkt er naar uit om de 25 tot 40 procent van zijn tijd die hij in de ICANN stak aan andere dingen te kunnen besteden. "Ik heb geen spijt van de tijd die ik er doorgebracht heb, maar ik kijk er naar uit om de tijd weer te kunnen gebruiken", zegt hij.

Wie de nieuwe voorzitter wordt van ICANN is nog niet bekend.

In samenwerking met Computable

Vinton Cerf stopt als voorzitter van internetorganisatie ICANN. Hij gaat zich toeleggen op het schrijven van boeken. Het is nog niet bekend wie de nieuwe voorzitter wordt. Internetpionier Vinton Cerf legt na zeven jaar de functie als voorzitter van de Internet Corporation of Assigned Names and Numbers (ICANN) neer. De maximale zittingstermijn is verstreken. Cerf hoopt na zijn vertrek nog te kunnen blijven werken als bestuurslid van het IPv6-forum, advocaat en schrijver. Hij blijft ook aan als chief internet evangelist bij Google, waar hij werkt sinds 2005. Cerf startte in 1999 bij ICANN, een jaar nadat de organisatie werd opgericht. ICANN beslist onder andere over nieuwe topleveldomeinen, het toewijzen van domeinnamen en de uitgifte van ip-nummers. Cerf werd in 2000 voorzitter van ICANN. Hij kijkt er naar uit om de 25 tot 40 procent van zijn tijd die hij in de ICANN stak aan andere dingen te kunnen besteden. "Ik heb geen spijt van de tijd die ik er doorgebracht heb, maar ik kijk er naar uit om de tijd weer te kunnen gebruiken", zegt hij. Wie de nieuwe voorzitter wordt van ICANN is nog niet bekend. In samenwerking met Computable