Het Amerikaanse Violin, gespecialiseerd in enterprise storage op Flash-geheugen, wil ook het Oude Continent veroveren. In ons land tekent het bedrijf alvast zes business-partners op.

Het in 2005 opgerichte Violin Memory wil "in de storagewereld nieuwe, spectaculaire verbeteringen en prestaties introduceren op het niveau van cpu en netwerk", vat vicepresident en cto Jonathan Goldick het samen. Het bedrijf gaat uit van Flash als primair opslagmedium, en wil daarmee een afdoend antwoord bieden op de vraag naar betere performantie en hogere snelheid van bedrijfskritische applicaties, virtualisatie en vooral ook big data.

Violin meent de volledige 'stack' te kunnen beheren: dus niet alleen ssd-opslag, maar ook de Flash-controller en de Raid-cointroller (via een partnership met Toshiba). "In één 3U-box bieden wij dezelfde capaciteit als vijf VMax-racks van EMC, waarbij we tot 1 miljoen IOPS ondersteunen", zegt Goldick, die verder ook voordelen ziet in onder meer ruimte en energieverbruik.

Na de benoeming van Jan Vlemickx als sales manager voor België en Luxemburg, wil Violin Memory snel haar technologie in datacenters krijgen via zes partners. Dat zijn RealDolmen, Uptime, Iris ICT, Cegeka, Simac en Telindus/Belgacom. Daarnaast zijn er partnerships met fabrikanten als HP en IBM (die de producten als oem verdeelt).

"Violin houdt vast aan een strategie om direct contact op te bouwen met mogelijke prospecten, maar gaat geen directe verkoop doen", zegt Jan Vleminckx. "Onze rol is om te evangeliseren en om een pre-sales en after-sales service aan te bieden. " Vleminckx zegt overigens nog dat er momenteel al verschillende proof of concepts lopen en dat de eerste grote contracten nakend zijn.

Het Amerikaanse Violin, gespecialiseerd in enterprise storage op Flash-geheugen, wil ook het Oude Continent veroveren. In ons land tekent het bedrijf alvast zes business-partners op. Het in 2005 opgerichte Violin Memory wil "in de storagewereld nieuwe, spectaculaire verbeteringen en prestaties introduceren op het niveau van cpu en netwerk", vat vicepresident en cto Jonathan Goldick het samen. Het bedrijf gaat uit van Flash als primair opslagmedium, en wil daarmee een afdoend antwoord bieden op de vraag naar betere performantie en hogere snelheid van bedrijfskritische applicaties, virtualisatie en vooral ook big data. Violin meent de volledige 'stack' te kunnen beheren: dus niet alleen ssd-opslag, maar ook de Flash-controller en de Raid-cointroller (via een partnership met Toshiba). "In één 3U-box bieden wij dezelfde capaciteit als vijf VMax-racks van EMC, waarbij we tot 1 miljoen IOPS ondersteunen", zegt Goldick, die verder ook voordelen ziet in onder meer ruimte en energieverbruik.Na de benoeming van Jan Vlemickx als sales manager voor België en Luxemburg, wil Violin Memory snel haar technologie in datacenters krijgen via zes partners. Dat zijn RealDolmen, Uptime, Iris ICT, Cegeka, Simac en Telindus/Belgacom. Daarnaast zijn er partnerships met fabrikanten als HP en IBM (die de producten als oem verdeelt). "Violin houdt vast aan een strategie om direct contact op te bouwen met mogelijke prospecten, maar gaat geen directe verkoop doen", zegt Jan Vleminckx. "Onze rol is om te evangeliseren en om een pre-sales en after-sales service aan te bieden. " Vleminckx zegt overigens nog dat er momenteel al verschillende proof of concepts lopen en dat de eerste grote contracten nakend zijn.