De Amerikaanse start-up Violin Memory die net 50 miljoen dollar financiering van SAP kreeg, is van plan om de Belux-markt rechtstreeks te gaan bedienen. Violin Memory is gespecialiseerd in dataopslag op Flashkaarten met hoge performatie in arrays. Ceo Don Basile, heeft het over "storage van de nieuwste generatie", bedoeld voor I/O-intensieve of ultraperformante dataopslag, zoals gegevens in databases (Oracle, SQL Server en SAP, met het in-memory project Hana), in gevirtualiseerde omgevingen of 'big data'.

Het Violin 6000 product biedt in een 3U-chassis maar liefst 6 terabyte datacapaciteit verdeeld over 64 Flashkaarten met 1 miljoen IOPS (input/output per seconde), op basis van de slc-technologie (single level cell). Dat alles uiteraard in combinatie met functies als deduplicatie, snapshot, compressie, encryptie e.d., en onafhankelijk van enige connectiviteitsstandaard. "Binnen nu en twee jaar zal alle tier 1 storage van het type Flash zijn", voorspelt Basile, die het over kostprijs per gigabyte heeft tussen 5 en 10 dollar.

Het bedrijf dat in 2005 opgericht werd en waarvan de waarde ondertussen geschat wordt op 800 miljoen dollar, heeft zich sinds oktober vorig jaar ook op het Oude Continent gevestigd. Violin maakt zich nu klaar om actief de Belgisch-Luxemburgse markt te gaan bespelen. Een team van sales en pre-sales wordt samengesteld, waarbij in mei een eerste medewerker al op de baan gaat, bevestigt Harry Wilmink, sales director voor Benelux maar ook voor Centraal-Europa en Scandinavië.

De Amerikaanse start-up Violin Memory die net 50 miljoen dollar financiering van SAP kreeg, is van plan om de Belux-markt rechtstreeks te gaan bedienen. Violin Memory is gespecialiseerd in dataopslag op Flashkaarten met hoge performatie in arrays. Ceo Don Basile, heeft het over "storage van de nieuwste generatie", bedoeld voor I/O-intensieve of ultraperformante dataopslag, zoals gegevens in databases (Oracle, SQL Server en SAP, met het in-memory project Hana), in gevirtualiseerde omgevingen of 'big data'. Het Violin 6000 product biedt in een 3U-chassis maar liefst 6 terabyte datacapaciteit verdeeld over 64 Flashkaarten met 1 miljoen IOPS (input/output per seconde), op basis van de slc-technologie (single level cell). Dat alles uiteraard in combinatie met functies als deduplicatie, snapshot, compressie, encryptie e.d., en onafhankelijk van enige connectiviteitsstandaard. "Binnen nu en twee jaar zal alle tier 1 storage van het type Flash zijn", voorspelt Basile, die het over kostprijs per gigabyte heeft tussen 5 en 10 dollar. Het bedrijf dat in 2005 opgericht werd en waarvan de waarde ondertussen geschat wordt op 800 miljoen dollar, heeft zich sinds oktober vorig jaar ook op het Oude Continent gevestigd. Violin maakt zich nu klaar om actief de Belgisch-Luxemburgse markt te gaan bespelen. Een team van sales en pre-sales wordt samengesteld, waarbij in mei een eerste medewerker al op de baan gaat, bevestigt Harry Wilmink, sales director voor Benelux maar ook voor Centraal-Europa en Scandinavië.