Het gebeurt steeds vaker dat tijdens een klassiek concert plotseling een beltoon van een gsm weerklinkt. Een jonge violist had er tijdens een solo-uitvoering een gepast antwoord op.

Eerder deze maand legde de dirigent van het New York Philharmonic de uitvoering van de Negende Symfonie van Gustav Mahler stil. Tijdens het slotdeel weerklonk immers plotseling de karakteristieke beltoom van een Apple iPhone. Het muziekje weerklonk zo luid en bleef maar spelen dat er voor de maestro niets anders opzat dan het concert te onderbreken en te vragen de stoorzender uit te schakelen.

Anders verging het bij een concert van een jonge violist. Toen tijdens de uitvoering plotseling de bekende beltoon van een Nokia weerklonk, liet hij zich niet uit het lood slaan door de storende tune. Hij bracht vrijwel meteen zijn strijkstok weer naar de snaren van zijn instrument, speelde het melodietje moeiteloos na en gaf nog een improvisatie op het deuntje als toemaat.

Helemaal vreemd was het niet dat hij zo snel improviseerde op de beltoon. Hoewel de Finse gsm-fabrikant de tune als klankmerk claimt, bestaat de Nokia beltoon eigenlijk uit een paar maten van de Gran Vals van de negentiende-eeuwse componist Francisco Tárrega. Het is niet onlogisch dat een professionele muzikant die muziek dus kent.

Het gebeurt steeds vaker dat tijdens een klassiek concert plotseling een beltoon van een gsm weerklinkt. Een jonge violist had er tijdens een solo-uitvoering een gepast antwoord op. Eerder deze maand legde de dirigent van het New York Philharmonic de uitvoering van de Negende Symfonie van Gustav Mahler stil. Tijdens het slotdeel weerklonk immers plotseling de karakteristieke beltoom van een Apple iPhone. Het muziekje weerklonk zo luid en bleef maar spelen dat er voor de maestro niets anders opzat dan het concert te onderbreken en te vragen de stoorzender uit te schakelen. Anders verging het bij een concert van een jonge violist. Toen tijdens de uitvoering plotseling de bekende beltoon van een Nokia weerklonk, liet hij zich niet uit het lood slaan door de storende tune. Hij bracht vrijwel meteen zijn strijkstok weer naar de snaren van zijn instrument, speelde het melodietje moeiteloos na en gaf nog een improvisatie op het deuntje als toemaat. Helemaal vreemd was het niet dat hij zo snel improviseerde op de beltoon. Hoewel de Finse gsm-fabrikant de tune als klankmerk claimt, bestaat de Nokia beltoon eigenlijk uit een paar maten van de Gran Vals van de negentiende-eeuwse componist Francisco Tárrega. Het is niet onlogisch dat een professionele muzikant die muziek dus kent.