CEO Brendan Iribe toonde het toestel aan het publiek en grapte dat het "zo licht is dat je het met een hand kan vasthouden". Hij liet ook weten dat de VR-bril op alle hoofden past en dat ook mensen met een bril hem zullen kunnen dragen.

Xbox One en Windows 10

Iribe deelde voorts mee dat de Oculus Rift verkocht zal worden met een Xbox One-controller en een adapter. Zo wordt het mogelijk Xbox One-games naar de Rift te streamen, zodat je in de wereld zou kunnen treden van first person shooters als 'Halo'.

Phil Spencer, hoofd van Microsofts Xbox-afdeling, was ook van de partij. Hij liet weten dat Windows 10, dat verschijnt op 29 juli, de virtual reality-bril zal ondersteunen.

Palmer Lucky, mede-oprichter van Oculus, stelde ook nieuwe controllers voor, die onder de noemer Oculus Touch verkocht worden en eruitzien als armbanden. Ze moeten spelers toelaten arm- en handbewegingen te gebruiken voor acties in games. "Ze gaan virtual reality gaming naar 'the next level' brengen", zei hij.

Begin 2016

De Oculus Rift-bril verschijnt begin 2016. Een officiële prijs werd nog niet meegedeeld, maar vorige maand zei Brendan Iribe dat de headset en de computer die nodig is om de bril aan te sturen samen vermoedelijk zo'n 1.500 dollar (1.335 euro) zullen kosten.

Meer info volgt volgende week op de E3-gamebeurs in Los Angeles.

Bron: VTM Nieuws

CEO Brendan Iribe toonde het toestel aan het publiek en grapte dat het "zo licht is dat je het met een hand kan vasthouden". Hij liet ook weten dat de VR-bril op alle hoofden past en dat ook mensen met een bril hem zullen kunnen dragen. Xbox One en Windows 10Iribe deelde voorts mee dat de Oculus Rift verkocht zal worden met een Xbox One-controller en een adapter. Zo wordt het mogelijk Xbox One-games naar de Rift te streamen, zodat je in de wereld zou kunnen treden van first person shooters als 'Halo'. Phil Spencer, hoofd van Microsofts Xbox-afdeling, was ook van de partij. Hij liet weten dat Windows 10, dat verschijnt op 29 juli, de virtual reality-bril zal ondersteunen. Palmer Lucky, mede-oprichter van Oculus, stelde ook nieuwe controllers voor, die onder de noemer Oculus Touch verkocht worden en eruitzien als armbanden. Ze moeten spelers toelaten arm- en handbewegingen te gebruiken voor acties in games. "Ze gaan virtual reality gaming naar 'the next level' brengen", zei hij. Begin 2016De Oculus Rift-bril verschijnt begin 2016. Een officiële prijs werd nog niet meegedeeld, maar vorige maand zei Brendan Iribe dat de headset en de computer die nodig is om de bril aan te sturen samen vermoedelijk zo'n 1.500 dollar (1.335 euro) zullen kosten. Meer info volgt volgende week op de E3-gamebeurs in Los Angeles.Bron: VTM Nieuws