De tweede editie van het Virtual Worlds Forum in Londen is afgelast, nadat één van de genodigden gisteren werd neergeschoten in het gebouw waar de conferentie zou plaatsvinden.

Het ['Virtual Worlds Forum'] is de belangrijkste driedaagse in zijn soort in Europa. Het evenement zou normaal gezien vanmorgen afgetrapt worden, en tot woensdagavond duren. Op het programma stonden exclusieve keynotes van voorname sprekers van Linden Lab (Second Life), Google, Sony Pictures, Samsung, Intell, en vele anderen. Ook Filip Fastenaekels en Lode Nachtergaele van de VRT staan op de lijst. Fastenaekels zou een uiteenzetting geven over hoe de Vlaamse openbare omroep gebruik wil maken van virtuele werelden, Nachtergaele zou praten over wat er gebeurt wanneer het tv-publiek de virtuele wereld binnentreedt.

Details over wie er juist is neergeschoten, en waarom dat is gebeurd, zijn er nog niet. De politie heeft de plaats van het gebeuren, het congresgebouw 'The Bridge London', intussen wel verzegeld. Omdat heel wat genodigden en geaccrediteerden al in Londen zijn aangekomen, roept de organisator van het forum de deelnemers op om verder te netwerken onder elkaar. Ook de 'offsite'-evenementen zouden verdergaan zoals gepland.

De tweede editie van het Virtual Worlds Forum in Londen is afgelast, nadat één van de genodigden gisteren werd neergeschoten in het gebouw waar de conferentie zou plaatsvinden. Het ['Virtual Worlds Forum'] is de belangrijkste driedaagse in zijn soort in Europa. Het evenement zou normaal gezien vanmorgen afgetrapt worden, en tot woensdagavond duren. Op het programma stonden exclusieve keynotes van voorname sprekers van Linden Lab (Second Life), Google, Sony Pictures, Samsung, Intell, en vele anderen. Ook Filip Fastenaekels en Lode Nachtergaele van de VRT staan op de lijst. Fastenaekels zou een uiteenzetting geven over hoe de Vlaamse openbare omroep gebruik wil maken van virtuele werelden, Nachtergaele zou praten over wat er gebeurt wanneer het tv-publiek de virtuele wereld binnentreedt. Details over wie er juist is neergeschoten, en waarom dat is gebeurd, zijn er nog niet. De politie heeft de plaats van het gebeuren, het congresgebouw 'The Bridge London', intussen wel verzegeld. Omdat heel wat genodigden en geaccrediteerden al in Londen zijn aangekomen, roept de organisator van het forum de deelnemers op om verder te netwerken onder elkaar. Ook de 'offsite'-evenementen zouden verdergaan zoals gepland.