De inwoners van Waterloo krijgen vanaf vandaag een virtueel loket. Dat zal dag en nacht bereikbaar zijn via het chatprogramma Windows Live Messenger.

W@tson, zo heet het virtueel loket, kan een antwoord geven op alle vragen van inwoners van Waterloo over gemeentediensten, zoals openingsuren. Via het virtuele loket kan ook doorverwezen worden naar websites van sportclubs of toeristische attracties. De surfers kunnen W@tson de klok rond bereiken, als ze een e-mailadres hebben dat compatibel is met het Messenger-programma. Het loket kan ook bereikt worden via [www.waterloo.eu].

De technologie van W@tson werd ontwikkeld door Wygwam, een Moeskroense specialist in Microsoft-software, in samenwerking met Microsoft. W@tson herkent bepaalde trefwoorden in de vraag die hem wordt gesteld, en hij zoekt in de database met mogelijke antwoorden naar het juiste antwoord op de vraag.

Bron: Belga

De inwoners van Waterloo krijgen vanaf vandaag een virtueel loket. Dat zal dag en nacht bereikbaar zijn via het chatprogramma Windows Live Messenger. W@tson, zo heet het virtueel loket, kan een antwoord geven op alle vragen van inwoners van Waterloo over gemeentediensten, zoals openingsuren. Via het virtuele loket kan ook doorverwezen worden naar websites van sportclubs of toeristische attracties. De surfers kunnen W@tson de klok rond bereiken, als ze een e-mailadres hebben dat compatibel is met het Messenger-programma. Het loket kan ook bereikt worden via [www.waterloo.eu]. De technologie van W@tson werd ontwikkeld door Wygwam, een Moeskroense specialist in Microsoft-software, in samenwerking met Microsoft. W@tson herkent bepaalde trefwoorden in de vraag die hem wordt gesteld, en hij zoekt in de database met mogelijke antwoorden naar het juiste antwoord op de vraag. Bron: Belga