Volgens de sites van de Nederlandse dagbladen De Telegraaf en Algemeen Dagblad krijgen mensen een link via sociale media met de boodschap dat achter de link beelden zitten van het skiongeluk van Michael Schumacher in 2013. Aan het ongeval hield de Duitse Formule 1-kampioen zware hersenschade over.

In werkelijkheid gaat het om een virus dat zich razendsnel aan het verspreiden is. De Telegraaf schrijft dat het virus geactiveerd wordt als iemand met een besmette computer een website van een bank bezoekt. Criminelen willen via het virus de bankgegevens van internetters te pakken krijgen.

Omdat mensen de link eerst moeten delen op Facebook voor ze de beelden kunnen zien, verspreidt het virus zich ontzettend snel. De bedenkers van het mechanisme spelen in op berichten dat een toerist toevallig het ongeluk van Schumacher had gefilmd. Die beelden zijn echter helemaal nog niet vrijgegeven. (JVL)

Volgens de sites van de Nederlandse dagbladen De Telegraaf en Algemeen Dagblad krijgen mensen een link via sociale media met de boodschap dat achter de link beelden zitten van het skiongeluk van Michael Schumacher in 2013. Aan het ongeval hield de Duitse Formule 1-kampioen zware hersenschade over.In werkelijkheid gaat het om een virus dat zich razendsnel aan het verspreiden is. De Telegraaf schrijft dat het virus geactiveerd wordt als iemand met een besmette computer een website van een bank bezoekt. Criminelen willen via het virus de bankgegevens van internetters te pakken krijgen.Omdat mensen de link eerst moeten delen op Facebook voor ze de beelden kunnen zien, verspreidt het virus zich ontzettend snel. De bedenkers van het mechanisme spelen in op berichten dat een toerist toevallig het ongeluk van Schumacher had gefilmd. Die beelden zijn echter helemaal nog niet vrijgegeven. (JVL)