De nadruk ligt bij het Belgische it-dienstenbedrijf Vision IT Group op het verzekeren winstmarges.

Vision IT Group zegt het met zoveel woorden: de prioriteit ligt op winst maken. In die context reorganiseerde het bedrijf in de eerste helft van het jaar al z'n Nederlandse filiaal (Vision IT nam daar midden vorig jaar Qwise over). In Duitsland werd het aantal onderaannemingen sterk teruggebracht. In de tweede helft van 2011 werd er voor de groep ook een besparingsplan gelanceerd, dat 1 miljoen besparingen zou moeten opleveren.

Nu komt daar ook de verkoop van de Zwitserse vestiging bij aan het lokale management. Die poot droeg ongeveer twee procent bij aan de totale omzet van de groep, maar volgens Vision IT was de winstmarge te laag voor de standaarden van de groep. Ook, zo klinkt het, was het moeilijk om synergieën te vinden met de andere filialen.

De nadruk ligt bij het Belgische it-dienstenbedrijf Vision IT Group op het verzekeren winstmarges. Vision IT Group zegt het met zoveel woorden: de prioriteit ligt op winst maken. In die context reorganiseerde het bedrijf in de eerste helft van het jaar al z'n Nederlandse filiaal (Vision IT nam daar midden vorig jaar Qwise over). In Duitsland werd het aantal onderaannemingen sterk teruggebracht. In de tweede helft van 2011 werd er voor de groep ook een besparingsplan gelanceerd, dat 1 miljoen besparingen zou moeten opleveren. Nu komt daar ook de verkoop van de Zwitserse vestiging bij aan het lokale management. Die poot droeg ongeveer twee procent bij aan de totale omzet van de groep, maar volgens Vision IT was de winstmarge te laag voor de standaarden van de groep. Ook, zo klinkt het, was het moeilijk om synergieën te vinden met de andere filialen.