De Belgische it-dienstengroep Vision IT Group haalt in boekjaar 2008 een omzetgroei van 16 procent en een nettowinstgroei van 19 procent. Het 'grid'-model van het bedrijf lijkt zich te bewijzen.

Met een omzet van 81,6 miljoen euro en een nettowinst van 3,1 miljoen euro noteert Vision IT Group resultaten die gelijklopen met de eerdere vooruitzichten. Zonder de overnames (Drago Solutions in Spanje) gaat de omzet 8 procent vooruit.

De groep blijft actief op 4 grote domeinen: oplossingen, bedrijfsapplicaties en mobility (37 procent van de omzet), productie en infrastructuur (30 procent), opleiding en consultancy (19 procent) en 'software qualification' (14 procent). Het bedrijf haalt 56 procent van de omzet uit Frankrijk, 17 procent in België, 12 procent in Spanje en 8 procent in Luxemburg. Het bedrijf is ook aanwezig in Zwitserland, Italië en Groot-Brittannië. Cfo en co-president Philippe Muffat-es-Jacques zegt dat het bedrijf "83 procent van de omzet internationaal genereert".

Die andere voorzitter, Marc Urbany, wijst het succes toe aan het 'grid'-model, waarin "elke entiteit het hele aanbod van het netwerk verkoopt en klanten over heel Europa bedient. Dat model vermijdt dubbele r&d, garandeert dezelfde kwaliteit van de diensten voor de klanten in alle entiteiten van de groep en maakt het mogelijk om expertises te cumuleren."

De groep is vooral aanwezig in de banksector, industrie/diensten, verzekeringen, publiek en telecom. Het bedrijf heeft 10 grote klanten die 42 procent van de omzet genereren. Bij ons ontstond het bedrijf in 2001 uit de Vision IT Group (die de naam aan de groep gaf), maar werd het uitgebouwd door de overnames van Mediathought (2004), VDS (2006) en Ezos (2007). Er werken in ons land vandaag 149 mensen op een totaal werknemersbestand van 971 mensen, 23 procent meer dan vorig jaar. Onder de nieuwe referenties noemt het bedrijf onder meer de NMBS en Belgacom, naast Axa (waar het een opleidingscontract tekende).

De Belgische it-dienstengroep Vision IT Group haalt in boekjaar 2008 een omzetgroei van 16 procent en een nettowinstgroei van 19 procent. Het 'grid'-model van het bedrijf lijkt zich te bewijzen. Met een omzet van 81,6 miljoen euro en een nettowinst van 3,1 miljoen euro noteert Vision IT Group resultaten die gelijklopen met de eerdere vooruitzichten. Zonder de overnames (Drago Solutions in Spanje) gaat de omzet 8 procent vooruit. De groep blijft actief op 4 grote domeinen: oplossingen, bedrijfsapplicaties en mobility (37 procent van de omzet), productie en infrastructuur (30 procent), opleiding en consultancy (19 procent) en 'software qualification' (14 procent). Het bedrijf haalt 56 procent van de omzet uit Frankrijk, 17 procent in België, 12 procent in Spanje en 8 procent in Luxemburg. Het bedrijf is ook aanwezig in Zwitserland, Italië en Groot-Brittannië. Cfo en co-president Philippe Muffat-es-Jacques zegt dat het bedrijf "83 procent van de omzet internationaal genereert". Die andere voorzitter, Marc Urbany, wijst het succes toe aan het 'grid'-model, waarin "elke entiteit het hele aanbod van het netwerk verkoopt en klanten over heel Europa bedient. Dat model vermijdt dubbele r&d, garandeert dezelfde kwaliteit van de diensten voor de klanten in alle entiteiten van de groep en maakt het mogelijk om expertises te cumuleren." De groep is vooral aanwezig in de banksector, industrie/diensten, verzekeringen, publiek en telecom. Het bedrijf heeft 10 grote klanten die 42 procent van de omzet genereren. Bij ons ontstond het bedrijf in 2001 uit de Vision IT Group (die de naam aan de groep gaf), maar werd het uitgebouwd door de overnames van Mediathought (2004), VDS (2006) en Ezos (2007). Er werken in ons land vandaag 149 mensen op een totaal werknemersbestand van 971 mensen, 23 procent meer dan vorig jaar. Onder de nieuwe referenties noemt het bedrijf onder meer de NMBS en Belgacom, naast Axa (waar het een opleidingscontract tekende).