Vision IT, de ict-dienstengroep uit het Waalse-Brabantse Lasne, heeft de Duitse poot van de Franse sectorgenoot GFI Informatique overgenomen.

Vision IT betaalt 5,2 miljoen euro voor GFI Duitsland. Het management van GFI Duitsland wordt mee overgenomen. Het filiaal van de Franse groep GFI Informatique - die in 2007 nog bijna in handen kwam van Fujitsu - heeft 110 mensen in huis en 90 onderaannemers, verspreid over heel Duitsland. GFI Duitsland, dat ongeveer fifty-fifty consultancy- en systeemintegratiediensten levert, is net winstgevend. Grote klanten zijn onder meer T-Systems, Deutsche Bank, Airbus en Siemens.

Voor Vision IT is het het achtste land waar het bedrijf voet aan wal zet. De Belgische groep is ook aanwezig in Luxemburg, Frankrijk, Italië, Spanje, Groot-Brittannië en Zwitserland. "Op termijn beogen we dat de regio Duitsland-Oostenrijk-Zwitserland 40 procent van onze activiteit uitmaakt", klinkt het in een persbericht.

Vision IT draaide in 2008 een omzet van 81,6 miljoen euro. Er werken vandaag ruim 1100 mensen. De groep staat genoteerd op Alternext Brussel en Parijs. De jaarresultaten worden eind april bekendgemaakt.

Vision IT, de ict-dienstengroep uit het Waalse-Brabantse Lasne, heeft de Duitse poot van de Franse sectorgenoot GFI Informatique overgenomen. Vision IT betaalt 5,2 miljoen euro voor GFI Duitsland. Het management van GFI Duitsland wordt mee overgenomen. Het filiaal van de Franse groep GFI Informatique - die in 2007 nog bijna in handen kwam van Fujitsu - heeft 110 mensen in huis en 90 onderaannemers, verspreid over heel Duitsland. GFI Duitsland, dat ongeveer fifty-fifty consultancy- en systeemintegratiediensten levert, is net winstgevend. Grote klanten zijn onder meer T-Systems, Deutsche Bank, Airbus en Siemens. Voor Vision IT is het het achtste land waar het bedrijf voet aan wal zet. De Belgische groep is ook aanwezig in Luxemburg, Frankrijk, Italië, Spanje, Groot-Brittannië en Zwitserland. "Op termijn beogen we dat de regio Duitsland-Oostenrijk-Zwitserland 40 procent van onze activiteit uitmaakt", klinkt het in een persbericht. Vision IT draaide in 2008 een omzet van 81,6 miljoen euro. Er werken vandaag ruim 1100 mensen. De groep staat genoteerd op Alternext Brussel en Parijs. De jaarresultaten worden eind april bekendgemaakt.