Het Belgische it-dienstenbedrijf Vision IT Group heeft een raamcontract in de wacht gesleept bij de Europese Commissie van ruim 2,3 miljoen euro. Vision IT gaat het it-personeel van de Commissie de nodige Microsoft-opleidingen geven.

De Europese Commissie zocht een bedrijf dat opleidingen rond Microsoftproducten en -tools kon geven aan het it-personeel van de instelling. Met de opgedane kennis zouden de it'ers dan zelf in staat moeten zijn om Microsoftproducten te implementeren, beheren en ondersteunen. Op basis van Microsofttools zouden ze ook zelf oplossingen moeten kunnen bedenken.

Want ondanks de bij wijlen vertroebelde relatie tussen de 'Redmond-reus' en de Commissie rond concurrentiekwesties is de instelling een grote afnemer en gebruiker van Microsoft-software. In april van dit jaar sloot de Commissie nog een raamovereenkomst met Fujitsu-Siemens Belux ter waarde van 48,9 miljoen euro voor de aankoop van Microsoftproducten en -licenties.

Vision IT Group, een it-dienstengroep met hoofdzetel in Lasne (in Waals-Brabant), haalde de opdracht ter waarde van 2,32 miljoen euro binnen. De aanbesteding stamt van eind vorig jaar maar werd nu pas openbaar gemaakt. Het bedrijf is Certified Gold Partner voor Microsoftopleidingen en kan dan ook tal van grote referenties voorleggen (gaande van Clearstream en Swift tot KBC, Danone en Pfizer). In totaal raamt de Europese Commissie dat Vision IT ongeveer 400 mandagen per jaar aan de opleidingen zal spenderen en dat voor een looptijd van 4 jaar.

Vision IT Group is naar Belgische maatstaven een aanzienlijke speler aan het worden. Het bedrijf draaide in 2007 een omzet van ruim 70 miljoen euro met meer dan 1000 mensen. Het heeft via overnames een netwerk van vestigingen uitgebouwd in Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje en Italië. De doelstelling is om op korte termijn de kaap van de 100 miljoen euro te ronden. In 2008 zou Vision IT, exclusief overnames, al een omzet moeten draaien van 80 miljoen euro met meer dan 1200 mensen.

Het Belgische it-dienstenbedrijf Vision IT Group heeft een raamcontract in de wacht gesleept bij de Europese Commissie van ruim 2,3 miljoen euro. Vision IT gaat het it-personeel van de Commissie de nodige Microsoft-opleidingen geven. De Europese Commissie zocht een bedrijf dat opleidingen rond Microsoftproducten en -tools kon geven aan het it-personeel van de instelling. Met de opgedane kennis zouden de it'ers dan zelf in staat moeten zijn om Microsoftproducten te implementeren, beheren en ondersteunen. Op basis van Microsofttools zouden ze ook zelf oplossingen moeten kunnen bedenken. Want ondanks de bij wijlen vertroebelde relatie tussen de 'Redmond-reus' en de Commissie rond concurrentiekwesties is de instelling een grote afnemer en gebruiker van Microsoft-software. In april van dit jaar sloot de Commissie nog een raamovereenkomst met Fujitsu-Siemens Belux ter waarde van 48,9 miljoen euro voor de aankoop van Microsoftproducten en -licenties. Vision IT Group, een it-dienstengroep met hoofdzetel in Lasne (in Waals-Brabant), haalde de opdracht ter waarde van 2,32 miljoen euro binnen. De aanbesteding stamt van eind vorig jaar maar werd nu pas openbaar gemaakt. Het bedrijf is Certified Gold Partner voor Microsoftopleidingen en kan dan ook tal van grote referenties voorleggen (gaande van Clearstream en Swift tot KBC, Danone en Pfizer). In totaal raamt de Europese Commissie dat Vision IT ongeveer 400 mandagen per jaar aan de opleidingen zal spenderen en dat voor een looptijd van 4 jaar. Vision IT Group is naar Belgische maatstaven een aanzienlijke speler aan het worden. Het bedrijf draaide in 2007 een omzet van ruim 70 miljoen euro met meer dan 1000 mensen. Het heeft via overnames een netwerk van vestigingen uitgebouwd in Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje en Italië. De doelstelling is om op korte termijn de kaap van de 100 miljoen euro te ronden. In 2008 zou Vision IT, exclusief overnames, al een omzet moeten draaien van 80 miljoen euro met meer dan 1200 mensen.