Slechts 4,3 procent van de Belgische it-managers heeft Windows Vista van Microsoft al als standaardplatform geïnstalleerd op de meerderheid van zijn pc-park. Het goede nieuws is dat Vista in de tweede jaarhelft bij nog eens 7 procent van de bedrijven zijn weg zal vinden. Dat blijkt uit de recente enquête van Data News bij 300 ondernemingen.

Vista is dus nog niet bepaald een hoogvlieger bij de Belgische it-manager, hoewel het aantal verkochte licenties zou kunnen meevallen. Vooral de kmo-markt springt nog niet op de kar. Vista is wel al te vinden bij bijna 7 procent van de ondernemingen met meer dan 500 werknemers. Ook dit jaar zou bij deze grote bedrijven nog één op de tien it-managers overschakelen naar Vista. Dat zou het nieuwe besturingssysteem in dit segment alvast een penetratie van 17 procent bieden.

In zijn opmerkelijk rapport 'Building the business case for Windows Vista' raadt het onderzoeksbureau Forrester bedrijven aan bij voorkeur zo snel mogelijk naar Vista over te schakelen en niet te wachten op Windows 7. Als dit nieuwe besturingssysteem wat vertraging oploopt, wordt het volgens Gartner immers pas medio 2012 op de markt verwacht.

Uit de Data News enquête blijkt dat 74 procent van de it-managers de komende jaren nog helemaal geen plannen heeft om Vista te installeren. Ook hier komt de terughoudendheid van vooral kleinere kmo's aan de oppervlakte. Toch zouden ook zes op de tien Belgische it-bazen van corporate ondernemingen Vista voorlopig afwijzen. Gartner schat dat een migratie van Windows XP naar Vista bij grote bedrijven een traject is van 12 tot 18 maanden.

De Data News enquête werd in maart van dit jaar telefonisch uitgevoerd door Heliview bij 300 it-managers van bedrijven met minstens 100 werknemers. Een derde van hen telt meer dan 500 medewerkers. De volledige resultaten verschijnen in de Data News ICT Guide van 23 mei.

Slechts 4,3 procent van de Belgische it-managers heeft Windows Vista van Microsoft al als standaardplatform geïnstalleerd op de meerderheid van zijn pc-park. Het goede nieuws is dat Vista in de tweede jaarhelft bij nog eens 7 procent van de bedrijven zijn weg zal vinden. Dat blijkt uit de recente enquête van Data News bij 300 ondernemingen. Vista is dus nog niet bepaald een hoogvlieger bij de Belgische it-manager, hoewel het aantal verkochte licenties zou kunnen meevallen. Vooral de kmo-markt springt nog niet op de kar. Vista is wel al te vinden bij bijna 7 procent van de ondernemingen met meer dan 500 werknemers. Ook dit jaar zou bij deze grote bedrijven nog één op de tien it-managers overschakelen naar Vista. Dat zou het nieuwe besturingssysteem in dit segment alvast een penetratie van 17 procent bieden. In zijn opmerkelijk rapport 'Building the business case for Windows Vista' raadt het onderzoeksbureau Forrester bedrijven aan bij voorkeur zo snel mogelijk naar Vista over te schakelen en niet te wachten op Windows 7. Als dit nieuwe besturingssysteem wat vertraging oploopt, wordt het volgens Gartner immers pas medio 2012 op de markt verwacht. Uit de Data News enquête blijkt dat 74 procent van de it-managers de komende jaren nog helemaal geen plannen heeft om Vista te installeren. Ook hier komt de terughoudendheid van vooral kleinere kmo's aan de oppervlakte. Toch zouden ook zes op de tien Belgische it-bazen van corporate ondernemingen Vista voorlopig afwijzen. Gartner schat dat een migratie van Windows XP naar Vista bij grote bedrijven een traject is van 12 tot 18 maanden. De Data News enquête werd in maart van dit jaar telefonisch uitgevoerd door Heliview bij 300 it-managers van bedrijven met minstens 100 werknemers. Een derde van hen telt meer dan 500 medewerkers. De volledige resultaten verschijnen in de Data News ICT Guide van 23 mei.