Het Vlaams Belang beeldde ooit de slogan "Vlaamse kracht"' uit met een leeuwenkop. Apple gebruikt nu datzelfde beeld om de de kracht van Mac OS X Lion in de verf te zetten.

Apple's besturingssysteem krijgt bij elke nieuwe versie de naam van een katachtige. Voor Mac OS X 10.7, dat aangekondigd is voor de zomer van 2011, is dat de naam "Lion". Voor de promotie ervan gebruikt Apple een foto van de koning van de jungle. Voor de hand liggend, zal u zeggen. Maar laat die leeuwenkop nu net dezelfde zijn die het Vlaams Belang eerder gebruikte als campagnebeeld om "Vlaams zelfvertrouwen en assertiviteit" uit te stralen.

In het volkslied klinkt het: "Wee hen, de onbezonnen, die vals en vol verraad, de Vlaamse Leeuw komt strelen en trouweloos hem slaat." Dat wist Apple ongetwijfeld niet toen ze de stockfoto met als titel "The King" gewoon uit een database plukte en niet naging wie de leeuwenkop al eerder gebruikte. Volgens de website Gizmodo, die de gelijkenis aankaartte, zou de foto inmiddels verwijderd zijn uit de collecties van fotodatabanken als Shutterstock , Fotolia en pixmac.

Het Vlaams Belang beeldde ooit de slogan "Vlaamse kracht"' uit met een leeuwenkop. Apple gebruikt nu datzelfde beeld om de de kracht van Mac OS X Lion in de verf te zetten. Apple's besturingssysteem krijgt bij elke nieuwe versie de naam van een katachtige. Voor Mac OS X 10.7, dat aangekondigd is voor de zomer van 2011, is dat de naam "Lion". Voor de promotie ervan gebruikt Apple een foto van de koning van de jungle. Voor de hand liggend, zal u zeggen. Maar laat die leeuwenkop nu net dezelfde zijn die het Vlaams Belang eerder gebruikte als campagnebeeld om "Vlaams zelfvertrouwen en assertiviteit" uit te stralen. In het volkslied klinkt het: "Wee hen, de onbezonnen, die vals en vol verraad, de Vlaamse Leeuw komt strelen en trouweloos hem slaat." Dat wist Apple ongetwijfeld niet toen ze de stockfoto met als titel "The King" gewoon uit een database plukte en niet naging wie de leeuwenkop al eerder gebruikte. Volgens de website Gizmodo, die de gelijkenis aankaartte, zou de foto inmiddels verwijderd zijn uit de collecties van fotodatabanken als Shutterstock , Fotolia en pixmac.