Het gaat om enorme hoeveelheden aan data die worden gearchiveerd. Volgens Computable gaat het momenteel nog om enkele tientallen tapes per kwartaal, wat vanaf volgend jaar zal oplopen tot enkele honderden. Goed voor 10 terabyte per dag.

Het bewaarde materiaal bestaat onder meer uit gegevens van musea en culturele instellingen, maar ook audio- en video van de VRT. Bij Backupned worden de tapes bewaard in een bunker uit de koude oorlog.

De keuze voor tapeopslag gebeurt op basis van LTO 6-technologie met een Bull IBM-oem taperobot TS3500. Enkel voor kleine bestanden gebruikt het VIAA een Object Store.

Backupned is de tweede backup voor het instituut. Naast het origineel is er in een ander datacenter een kopie. De tapes die in Nederland worden bewaard zijn er voor extreme omstandigheden.

Het gaat om enorme hoeveelheden aan data die worden gearchiveerd. Volgens Computable gaat het momenteel nog om enkele tientallen tapes per kwartaal, wat vanaf volgend jaar zal oplopen tot enkele honderden. Goed voor 10 terabyte per dag.Het bewaarde materiaal bestaat onder meer uit gegevens van musea en culturele instellingen, maar ook audio- en video van de VRT. Bij Backupned worden de tapes bewaard in een bunker uit de koude oorlog.De keuze voor tapeopslag gebeurt op basis van LTO 6-technologie met een Bull IBM-oem taperobot TS3500. Enkel voor kleine bestanden gebruikt het VIAA een Object Store.Backupned is de tweede backup voor het instituut. Naast het origineel is er in een ander datacenter een kopie. De tapes die in Nederland worden bewaard zijn er voor extreme omstandigheden.