IBBT en Flanders Investment & Trade gaan samenwerken met de Californische incubator Plug & Play Tech Center.

Het is al vaak aangehaald door tal van geïnterviewden in Data News: een Belgische ict-start-up met internationale ambities moet zo snel mogelijk over de grenzen van ons kleine landje kijken. Waarbij er aan toegevoegd wordt dat de stap naar pakweg de Verenigde Staten toch niet zo evident is. Onderzoeksinstituut IBBT en FIT lanceren nu een initiatief om die drempel naar Silicon Valley te verlagen.

Ze hebben een partnerschap afgesloten met de lokale incubator Plug & Play Tech Center. Daar kunnen beloftevolle technologische start-ups niet alleen onderdak vinden in het hart van Silicon Valley, maar ook de nodige introducties, lokale marktkennis en ondersteuning krijgen om snel door te starten.

Concreet zullen elk jaar een tiental start-ups geselecteerd worden die zich voor een periode van 3 maanden kunnen vestigen in Silicon Valley. Een eerste lichting start-ups zal begin december geselecteerd worden en begin 2011 aan de slag kunnen in Plug & Play. FIT begeleidt de bedrijven ter plaatse en biedt de FIT subsidies voor de reiskosten en het dienstencentrum

IBBT wilt, om van het initiatief een succes te maken, ook samenwerken met alle geïnteresseerde Vlaamse organisaties. Een eerste partner, Howest-PlugMedia, heeft zich al aangesloten.

Meer informatie hierover is te vinden op de site van FIT.

IBBT en Flanders Investment & Trade gaan samenwerken met de Californische incubator Plug & Play Tech Center. Het is al vaak aangehaald door tal van geïnterviewden in Data News: een Belgische ict-start-up met internationale ambities moet zo snel mogelijk over de grenzen van ons kleine landje kijken. Waarbij er aan toegevoegd wordt dat de stap naar pakweg de Verenigde Staten toch niet zo evident is. Onderzoeksinstituut IBBT en FIT lanceren nu een initiatief om die drempel naar Silicon Valley te verlagen. Ze hebben een partnerschap afgesloten met de lokale incubator Plug & Play Tech Center. Daar kunnen beloftevolle technologische start-ups niet alleen onderdak vinden in het hart van Silicon Valley, maar ook de nodige introducties, lokale marktkennis en ondersteuning krijgen om snel door te starten. Concreet zullen elk jaar een tiental start-ups geselecteerd worden die zich voor een periode van 3 maanden kunnen vestigen in Silicon Valley. Een eerste lichting start-ups zal begin december geselecteerd worden en begin 2011 aan de slag kunnen in Plug & Play. FIT begeleidt de bedrijven ter plaatse en biedt de FIT subsidies voor de reiskosten en het dienstencentrum IBBT wilt, om van het initiatief een succes te maken, ook samenwerken met alle geïnteresseerde Vlaamse organisaties. Een eerste partner, Howest-PlugMedia, heeft zich al aangesloten. Meer informatie hierover is te vinden op de site van FIT.