Vandaag zijn er tussen verschillende Vlaamse steden en gemeenten al informele kenniskringen opgezet om informatie rond ICT te delen. Dat gaat om kennis, maar ook om het delen van contracten of het samen opzetten van egov-projecten. Die regionale kenniskringen krijgen binnenkort een duwtje in de rug en worden zo geformaliseerd. Tegelijk wil V-ICT-OR de 54 gemeenten die nog niet betrokken zijn in zo'n kenniskring mee aan boord krijgen.

De bedoeling is om samen met Informatie Vlaanderen en de Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) een viertal fases te doorlopen: een disseminatietraject waarbij de besturen zich bewust worden van de beschikbare bouwstenen en oplossingen vanuit de overheden. Een adoptiefase om de bouwstenen en oplossingen te leren gebruiken in de dagelijkse werking. Een innovatietraject om het geheel te verbeteren en aan te passen aan een lokaal bestuur en tot slot een standaardisering van die verbeterde onderdelen.

De aanzet komt er via de samenwerkingsovereenkomst 'Samen het interbestuurlijk gegevensverkeer verbeteren' tussen V-ICT-OR, Informatie Vlaanderen en de VVSG met middelen van het hefboombudget.

De bedoeling is om met deze aanpak de 22 bestaande kenniskringen verder te formaliseren. Vandaag is dat al het geval in Vlaams-Brabant, maar samen met VERA, PIVA en de provincie Limburg willen de organisaties dat ook in de rest van Vlaanderen doortrekken. Tegelijk willen ze de 54 lokale besturen die nog niet in zo'n kenniskring zitten oproepen om zich aan te sluiten, of om zelf zo'n vereniging op te zetten.

V-ICT-OR geeft op zijn eigen website meer informatie over de ondersteuning. Tegelijk roept het de besturen ook op om feedback te geven en vragen te stellen over het project.

Vandaag zijn er tussen verschillende Vlaamse steden en gemeenten al informele kenniskringen opgezet om informatie rond ICT te delen. Dat gaat om kennis, maar ook om het delen van contracten of het samen opzetten van egov-projecten. Die regionale kenniskringen krijgen binnenkort een duwtje in de rug en worden zo geformaliseerd. Tegelijk wil V-ICT-OR de 54 gemeenten die nog niet betrokken zijn in zo'n kenniskring mee aan boord krijgen.De bedoeling is om samen met Informatie Vlaanderen en de Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) een viertal fases te doorlopen: een disseminatietraject waarbij de besturen zich bewust worden van de beschikbare bouwstenen en oplossingen vanuit de overheden. Een adoptiefase om de bouwstenen en oplossingen te leren gebruiken in de dagelijkse werking. Een innovatietraject om het geheel te verbeteren en aan te passen aan een lokaal bestuur en tot slot een standaardisering van die verbeterde onderdelen.De aanzet komt er via de samenwerkingsovereenkomst 'Samen het interbestuurlijk gegevensverkeer verbeteren' tussen V-ICT-OR, Informatie Vlaanderen en de VVSG met middelen van het hefboombudget.De bedoeling is om met deze aanpak de 22 bestaande kenniskringen verder te formaliseren. Vandaag is dat al het geval in Vlaams-Brabant, maar samen met VERA, PIVA en de provincie Limburg willen de organisaties dat ook in de rest van Vlaanderen doortrekken. Tegelijk willen ze de 54 lokale besturen die nog niet in zo'n kenniskring zitten oproepen om zich aan te sluiten, of om zelf zo'n vereniging op te zetten.V-ICT-OR geeft op zijn eigen website meer informatie over de ondersteuning. Tegelijk roept het de besturen ook op om feedback te geven en vragen te stellen over het project.