Vlaams parlementslid Carl Decaluwé (CD&V) heeft grote vragen bij de manier waarop de VRM, de Vlaamse mediawaakhond, het opengooien van de kabel aanpakt.

Samen met de federale telecomregulator BIPT en de Franstalige en Duitstalige mediaregulatoren maakt de VRM op 20 december bekend dat Telenet en Belgacom hun netwerk voor televisie, telefonie en breedbandinternet zouden moeten opengooien voor andere spelers. Het ging om ontwerpbesluiten waarop de betrokkenen nog commentaar kunnen geven. De ontwerpbesluiten werden opgesteld na een grondige studie van het Belgische mediadistributielandschap.

CD&V'er Decaluwé heeft in dit dossier "geen vertrouwen in de rol van de VRM". Volgens de CD&V-mediaspecialist kwam de Algemene Kamer van de VRM voor het laatst bijeen op 13 december, een week voor de beslissing werd bekendgemaakt. In de week tussen de vergadering en de communicatie zouden nog allerhande zaken aan de beslissing zijn toegevoegd, liet Decaluwé verstaan.

Minister Lieten (sp.a) stelt de onafhankelijkheid van de VRM niet in vraag. Ze merkte op dat iedereen nog tot 18 februari opmerkingen kan geven bij de ontwerpbesluiten, die nog ruim aangepast kunnen worden. Voor een definitieve openstelling van de kabel is overigens groen licht nodig van de Europese Commissie.

Bron: Belga

Vlaams parlementslid Carl Decaluwé (CD&V) heeft grote vragen bij de manier waarop de VRM, de Vlaamse mediawaakhond, het opengooien van de kabel aanpakt. Samen met de federale telecomregulator BIPT en de Franstalige en Duitstalige mediaregulatoren maakt de VRM op 20 december bekend dat Telenet en Belgacom hun netwerk voor televisie, telefonie en breedbandinternet zouden moeten opengooien voor andere spelers. Het ging om ontwerpbesluiten waarop de betrokkenen nog commentaar kunnen geven. De ontwerpbesluiten werden opgesteld na een grondige studie van het Belgische mediadistributielandschap. CD&V'er Decaluwé heeft in dit dossier "geen vertrouwen in de rol van de VRM". Volgens de CD&V-mediaspecialist kwam de Algemene Kamer van de VRM voor het laatst bijeen op 13 december, een week voor de beslissing werd bekendgemaakt. In de week tussen de vergadering en de communicatie zouden nog allerhande zaken aan de beslissing zijn toegevoegd, liet Decaluwé verstaan. Minister Lieten (sp.a) stelt de onafhankelijkheid van de VRM niet in vraag. Ze merkte op dat iedereen nog tot 18 februari opmerkingen kan geven bij de ontwerpbesluiten, die nog ruim aangepast kunnen worden. Voor een definitieve openstelling van de kabel is overigens groen licht nodig van de Europese Commissie. Bron: Belga