De Vlaamse overheid ruilt haar papieren maaltijdcheques in voor elektronische cheques. Bijna 14.000 Vlaamse ambtenaren zullen voortaan gebruik kunnen maken van digitale maaltijdcheques. Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois, die het nieuwe systeem uittestte, ziet voordelen voor zowel werknemers, werkgevers als handelaars.

Voor de Vlaamse ambtenaren die nu de overstap naar de elektronische kaart maken, zijn er volgens Bourgeois verschillende voordelen. "Onder de Vlaamse ambtenaren gaat er jaarlijks voor een bedrag van 150.000 euro aan maaltijdcheques verloren omdat de cheques vervallen zijn of omdat men ze verliest. Met een elektronische cheque wordt men automatisch 10 dagen voor de vervaldatum gewaarschuwd. En bovendien worden ook de oudste cheques het eerst gebruikt."

Ook voor de Vlaamse overheid betekent de overstap een administratieve vereenvoudiging en dus een besparing. "Dat gaat om 110.000 euro per jaar", aldus Bourgeois. En ook voor de handelaars zijn er voordelen: tijdswinst aan de kassa, minder administratie, minder kosten, snellere inning van het geld...

De Vlaamse overheid is voor het project in zee gestapt met uitgever Edenred (het vroeger Accor Services). Edenred telt zo'n 5.000 klanten die elektronische maaltijdcheques aanvaarden, waaronder zo'n 3.000 restaurants en buurthandels en 2.000 grootwarenhuizen (o.a. Carrefour, Aldi, Delhaize, Cora en Colruyt).

Volgens Jean-Bernard Trussart, algemeen directeur van Edenred, is het de bedoeling dat netwerk verder uit te breiden. Zo wordt bijvoorbeeld voor kleinhandelaars zonder betaalterminal een aanbod uitgewerkt dat hen minder kost dan 1 euro per dag, aldus Trussart. Voor de gebruikers zelf is er een app uitgewerkt die een overzicht geeft van de restaurants en handelaars in de buurt waar men terecht kan met zijn elektronische maaltijdcheque.

Bron: Belga

De Vlaamse overheid ruilt haar papieren maaltijdcheques in voor elektronische cheques. Bijna 14.000 Vlaamse ambtenaren zullen voortaan gebruik kunnen maken van digitale maaltijdcheques. Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois, die het nieuwe systeem uittestte, ziet voordelen voor zowel werknemers, werkgevers als handelaars. Voor de Vlaamse ambtenaren die nu de overstap naar de elektronische kaart maken, zijn er volgens Bourgeois verschillende voordelen. "Onder de Vlaamse ambtenaren gaat er jaarlijks voor een bedrag van 150.000 euro aan maaltijdcheques verloren omdat de cheques vervallen zijn of omdat men ze verliest. Met een elektronische cheque wordt men automatisch 10 dagen voor de vervaldatum gewaarschuwd. En bovendien worden ook de oudste cheques het eerst gebruikt." Ook voor de Vlaamse overheid betekent de overstap een administratieve vereenvoudiging en dus een besparing. "Dat gaat om 110.000 euro per jaar", aldus Bourgeois. En ook voor de handelaars zijn er voordelen: tijdswinst aan de kassa, minder administratie, minder kosten, snellere inning van het geld... De Vlaamse overheid is voor het project in zee gestapt met uitgever Edenred (het vroeger Accor Services). Edenred telt zo'n 5.000 klanten die elektronische maaltijdcheques aanvaarden, waaronder zo'n 3.000 restaurants en buurthandels en 2.000 grootwarenhuizen (o.a. Carrefour, Aldi, Delhaize, Cora en Colruyt). Volgens Jean-Bernard Trussart, algemeen directeur van Edenred, is het de bedoeling dat netwerk verder uit te breiden. Zo wordt bijvoorbeeld voor kleinhandelaars zonder betaalterminal een aanbod uitgewerkt dat hen minder kost dan 1 euro per dag, aldus Trussart. Voor de gebruikers zelf is er een app uitgewerkt die een overzicht geeft van de restaurants en handelaars in de buurt waar men terecht kan met zijn elektronische maaltijdcheque. Bron: Belga