De toekomst van de proeftuin voor mobiele toepassingen in Hasselt en Leuven, i-City, wordt na de zomer door de Vlaamse regering geëvalueerd.

De vzw i-City kreeg vorige week van de Vlaamse regering, op voorstel van minister van Economie en Innovatie Patricia Ceysens, een extra tijdelijke financiering, in afwachting van een definitieve beslissing over de toekomst van het project. Die knoop zou na het zomerreces moeten worden doorgehakt.

In De Standaard zeggen Ceysens en Guy Coen, die i-City sinds kort leidt, dat er aan een "nieuwe strategie" wordt gewerkt. Ceysens noemt onder meer de raakvlakken met het IBBT. De bedoeling zou zijn om de kennis beter te laten redeneren.

i-City heeft de voorbije jaren al 8 miljoen gekregen van de Vlaamse overheid.

De toekomst van de proeftuin voor mobiele toepassingen in Hasselt en Leuven, i-City, wordt na de zomer door de Vlaamse regering geëvalueerd. De vzw i-City kreeg vorige week van de Vlaamse regering, op voorstel van minister van Economie en Innovatie Patricia Ceysens, een extra tijdelijke financiering, in afwachting van een definitieve beslissing over de toekomst van het project. Die knoop zou na het zomerreces moeten worden doorgehakt. In De Standaard zeggen Ceysens en Guy Coen, die i-City sinds kort leidt, dat er aan een "nieuwe strategie" wordt gewerkt. Ceysens noemt onder meer de raakvlakken met het IBBT. De bedoeling zou zijn om de kennis beter te laten redeneren. i-City heeft de voorbije jaren al 8 miljoen gekregen van de Vlaamse overheid.