Vlaamse regering maakt komende vrijdag op de ministerraad de weg vrij voor een tweede ARKimedes-Fonds dat zo'n 200 miljoen euro risicokapitaal moet inzamelen voor startende en/of groeiende bedrijven.

Dat schrijft De Tijd. De helft van het geld zal, net als in 2005 bij het eerste ARKimedes-Fonds, worden verzameld bij het grote publiek, de andere helft bij risicokapitaalfondsen. Met het durfkapitaal zullen 120 à 140 bedrijven zuurstof krijgen. Het opgehaalde geld van het eerste ARKimedes-Fonds werd in bijna 100 bedrijven gepompt (ook tal van it-bedrijven) en genereerde 1.600 jobs.

Het ARKimedes-Fonds-bis moet voor begin juni uit de startblokken schieten, aldus De Tijd. In tegenstelling tot bij de eerste ronde wordt de toegang tot het kapitaal wel beperkt. Zo zal het niet volstaan het geld te gebruiken voor investeringen in Vlaanderen: het start- of groeibedrijf moet ook een exploitatiezetel in het gewest hebben.

Op basis van een evaluatie van het eerste fonds worden de modaliteiten gefinaliseerd. Zo is het nog onzeker of er weer een belastingvoordeel komt voor particulieren die ARKimedes-aandelen kopen.

Bron: De Tijd/Belga

Vlaamse regering maakt komende vrijdag op de ministerraad de weg vrij voor een tweede ARKimedes-Fonds dat zo'n 200 miljoen euro risicokapitaal moet inzamelen voor startende en/of groeiende bedrijven. Dat schrijft De Tijd. De helft van het geld zal, net als in 2005 bij het eerste ARKimedes-Fonds, worden verzameld bij het grote publiek, de andere helft bij risicokapitaalfondsen. Met het durfkapitaal zullen 120 à 140 bedrijven zuurstof krijgen. Het opgehaalde geld van het eerste ARKimedes-Fonds werd in bijna 100 bedrijven gepompt (ook tal van it-bedrijven) en genereerde 1.600 jobs. Het ARKimedes-Fonds-bis moet voor begin juni uit de startblokken schieten, aldus De Tijd. In tegenstelling tot bij de eerste ronde wordt de toegang tot het kapitaal wel beperkt. Zo zal het niet volstaan het geld te gebruiken voor investeringen in Vlaanderen: het start- of groeibedrijf moet ook een exploitatiezetel in het gewest hebben. Op basis van een evaluatie van het eerste fonds worden de modaliteiten gefinaliseerd. Zo is het nog onzeker of er weer een belastingvoordeel komt voor particulieren die ARKimedes-aandelen kopen. Bron: De Tijd/Belga