De Vlaamse regering ontraadt telecomoperatoren als Telenet en Belgacom sterk om het zenderpark van de VRT en frequenties voor digitale ethertelevisie in handen te krijgen.

Dat staat te lezen op de website van De Tijd. Het ontwerpbesluit van de Vlaamse regering over het toekennen van frequenties in het najaar bevat de bepaling dat telecombedrijven niet rechtstreeks mogen meedingen. Ook onrechtstreeks mogen ze dat enkel in een consortium waarin ze geen zeggenschap hebben. De Raad van State moet zich wel nog buigen over het ontwerpbesluit

Voor de uitbouw van de digitale ether streeft de Vlaamse regering namelijk naar het Finse model. In Finland heeft een neutrale partij zowel de zendmasten als de frequenties in handen. De argumentatie daarvoor is dat daarmee belangenconflicten kunnen vermeden worden en dat het frequentiespectrum zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt.

De Vlaamse regering ontraadt telecomoperatoren als Telenet en Belgacom sterk om het zenderpark van de VRT en frequenties voor digitale ethertelevisie in handen te krijgen. Dat staat te lezen op de website van De Tijd. Het ontwerpbesluit van de Vlaamse regering over het toekennen van frequenties in het najaar bevat de bepaling dat telecombedrijven niet rechtstreeks mogen meedingen. Ook onrechtstreeks mogen ze dat enkel in een consortium waarin ze geen zeggenschap hebben. De Raad van State moet zich wel nog buigen over het ontwerpbesluit Voor de uitbouw van de digitale ether streeft de Vlaamse regering namelijk naar het Finse model. In Finland heeft een neutrale partij zowel de zendmasten als de frequenties in handen. De argumentatie daarvoor is dat daarmee belangenconflicten kunnen vermeden worden en dat het frequentiespectrum zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt.