Vlaanderen telde nooit meer business angels dan vandaag. Het Business Angel Network (BAN) piekt en dat vertaalt zich in meer geld dat kan worden opgehaald.

Het aantal business angels die lid zijn van BAN steeg vorig jaar tot 225, tien procent meer dan vorig jaar. Ook het bedrag dat ze investeren stijgt. Enkele jaren geleden lagen de geïnvesteerde bedragen rond de honderdduizend euro. Vandaag is dat hondervijftigduizend euro.

De cijfers zijn afkomstig van BAN Vlaanderen en konden worden ingekeken door De Tijd. Die bevatten natuurlijk niet alle business angels, maar geven wel een goede indicatie van wat mogelijk is.

In 2013 werden er in door BAN 91 starters geselecteerd om hun start-up te presenteren. Dat zorgde voor 24 investeringen. In totaal werd er zo 5,4 miljoen euro geïnvesteerd. Een trend daarbij is dat business angels vaker samen hun kapitaal inbrengen. Dat laat toe dat starters meteen meer kapitaal ophalen en dus ook kunnen mikken op een doorbraak in het buitenland.

Vlaanderen telde nooit meer business angels dan vandaag. Het Business Angel Network (BAN) piekt en dat vertaalt zich in meer geld dat kan worden opgehaald. Het aantal business angels die lid zijn van BAN steeg vorig jaar tot 225, tien procent meer dan vorig jaar. Ook het bedrag dat ze investeren stijgt. Enkele jaren geleden lagen de geïnvesteerde bedragen rond de honderdduizend euro. Vandaag is dat hondervijftigduizend euro. De cijfers zijn afkomstig van BAN Vlaanderen en konden worden ingekeken door De Tijd. Die bevatten natuurlijk niet alle business angels, maar geven wel een goede indicatie van wat mogelijk is. In 2013 werden er in door BAN 91 starters geselecteerd om hun start-up te presenteren. Dat zorgde voor 24 investeringen. In totaal werd er zo 5,4 miljoen euro geïnvesteerd. Een trend daarbij is dat business angels vaker samen hun kapitaal inbrengen. Dat laat toe dat starters meteen meer kapitaal ophalen en dus ook kunnen mikken op een doorbraak in het buitenland.