Concreet gaat het om de 800MHz-frequenties. De federale overheid is bevoegd voor de organisatie van de veiling, maar de gemeenschappen drongen aan op een deel van de koek. Zij zijn immers bevoegd voor radio en tv.

De opbrengst van de veiling wordt geschat op 360 miljoen. Tachtig procent is voor de federale overheid, twintig procent voor de deelstaten, bevestigde minister-president Kris Peeters na afloop. Eventuele extra winst boven de 360 miljoen wordt 50/50 verdeeld.

Voor Vlaanderen gaat het in eerste instantie om 43,2 miljoen, of zestig procent van de 72 miljoen voor de deelstaten. De Franse gemeenschap krijgt zo'n 30 miljoen euro. Vlaams minister van Media Ingrid Lieten is naar eigen zeggen opgetogen met de "faire deal" voor Vlaanderen. (Belga)

Concreet gaat het om de 800MHz-frequenties. De federale overheid is bevoegd voor de organisatie van de veiling, maar de gemeenschappen drongen aan op een deel van de koek. Zij zijn immers bevoegd voor radio en tv.De opbrengst van de veiling wordt geschat op 360 miljoen. Tachtig procent is voor de federale overheid, twintig procent voor de deelstaten, bevestigde minister-president Kris Peeters na afloop. Eventuele extra winst boven de 360 miljoen wordt 50/50 verdeeld.Voor Vlaanderen gaat het in eerste instantie om 43,2 miljoen, of zestig procent van de 72 miljoen voor de deelstaten. De Franse gemeenschap krijgt zo'n 30 miljoen euro. Vlaams minister van Media Ingrid Lieten is naar eigen zeggen opgetogen met de "faire deal" voor Vlaanderen. (Belga)