VMware laat weten dat het voor 1,54 miljard dollar de specialist in mobile device management opslokt. Door BYOD en cloud wordt het beheer van mobiele apparaten steeds belangrijk in een bedrijfsomgeving. Maar beveiligde toegang en gegevensbescherming staan op de rem van technologie. In die context koopt virtualisatie- en cloudspecialist Airwatch. Daarmee is het de tweede grootste aankoop na Nicira en zijn gevirtualiseerd netwerk.

Airwatch werd opgericht in 2003 en stelt 1.600 mensen te werk. Het bedrijf telt meer dan tienduizend klanten waaronder United Airlines, Renault en de negen grootste Amerikaanse retailers. Het bedrijf biedt naast mobile device management ook gegevensbescherming en beveiligde toegang tot mobiele toestellen.

Algemeen wordt verwacht dat Airwatch voor 2014 75 miljoen dollar zal bijdragen aan het omzetcijfer van VMware. In totaal wordt die nu geschat op zo'n zes miljard dollar.

Airwatch sloot vorig jaar nog een partnerschap met Dimension Data met het oog op de integratie van het API Framework van Airwatch in het telecomaanbod Xigo Enterprise van Didata.

VMware laat weten dat het voor 1,54 miljard dollar de specialist in mobile device management opslokt. Door BYOD en cloud wordt het beheer van mobiele apparaten steeds belangrijk in een bedrijfsomgeving. Maar beveiligde toegang en gegevensbescherming staan op de rem van technologie. In die context koopt virtualisatie- en cloudspecialist Airwatch. Daarmee is het de tweede grootste aankoop na Nicira en zijn gevirtualiseerd netwerk. Airwatch werd opgericht in 2003 en stelt 1.600 mensen te werk. Het bedrijf telt meer dan tienduizend klanten waaronder United Airlines, Renault en de negen grootste Amerikaanse retailers. Het bedrijf biedt naast mobile device management ook gegevensbescherming en beveiligde toegang tot mobiele toestellen. Algemeen wordt verwacht dat Airwatch voor 2014 75 miljoen dollar zal bijdragen aan het omzetcijfer van VMware. In totaal wordt die nu geschat op zo'n zes miljard dollar. Airwatch sloot vorig jaar nog een partnerschap met Dimension Data met het oog op de integratie van het API Framework van Airwatch in het telecomaanbod Xigo Enterprise van Didata.