Hoewel steeds meer bedrijven diensten gaan draaien op gehuurde servers, probeert VMware niet langer zelf een speler te worden. De cloudmarkt groeit dan wel, ze is vooral in handen van grote spelers als Amazon en SalesForce. Waar het bedrijf wel brood in ziet, zijn diensten die die verschillende technologieën linken. "CIO's en IT-medewerkers moeten verschillende toestellen, applicaties en zelfs verschillende clouds kunnen beheren. Ze hebben daar niet altijd de tools voor," vertelde VMware CEO Pat Gelsinger aan Bloomberg. "Wij willen hen die mogelijkheden geven." Op VMworld conference in Las Vegas zou het bedrijf zijn Cloud Foundation maandag aankondigen.

De shift komt er na een woelig jaar voor VMware. Het werd eerder gekocht door Dell Inc en zag twee van zijn cloud bazen - Bill Fathers en Sione Brunozzi - opstappen. VMware werd groot met virtualisatiesoftware, waarmee ondernemingen meer workloads op hun servers konden plaatsen. Software die specifiek op verschillende platformen en besturingssystemen werkt.

Hoewel steeds meer bedrijven diensten gaan draaien op gehuurde servers, probeert VMware niet langer zelf een speler te worden. De cloudmarkt groeit dan wel, ze is vooral in handen van grote spelers als Amazon en SalesForce. Waar het bedrijf wel brood in ziet, zijn diensten die die verschillende technologieën linken. "CIO's en IT-medewerkers moeten verschillende toestellen, applicaties en zelfs verschillende clouds kunnen beheren. Ze hebben daar niet altijd de tools voor," vertelde VMware CEO Pat Gelsinger aan Bloomberg. "Wij willen hen die mogelijkheden geven." Op VMworld conference in Las Vegas zou het bedrijf zijn Cloud Foundation maandag aankondigen. De shift komt er na een woelig jaar voor VMware. Het werd eerder gekocht door Dell Inc en zag twee van zijn cloud bazen - Bill Fathers en Sione Brunozzi - opstappen. VMware werd groot met virtualisatiesoftware, waarmee ondernemingen meer workloads op hun servers konden plaatsen. Software die specifiek op verschillende platformen en besturingssystemen werkt.