Virtualisatiespecialist VMware heeft 1,26 miljard dollar veil voor netwerkbedrijf Nicira.

Het Californische Nicira, een start-up die in februari lanceerde na 5 jaar ontwikkelen, houdt zich bezig met software-defined networking, een soort 'netwerkvirtualisatie' zeg maar. Het netwerkbeheer komt zo los van de pure hardware, de switches en de routers. Het bedrijf heeft klanten als eBay, AT&T, NTT en Rackspace.

VMware betaalt 1,05 miljard dollar in contanten voor Nicira en investeert nog eens 210 miljoen dollar. Beide raden van bestuur hebben de overname al goedgekeurd.

Virtualisatiespecialist VMware heeft 1,26 miljard dollar veil voor netwerkbedrijf Nicira. Het Californische Nicira, een start-up die in februari lanceerde na 5 jaar ontwikkelen, houdt zich bezig met software-defined networking, een soort 'netwerkvirtualisatie' zeg maar. Het netwerkbeheer komt zo los van de pure hardware, de switches en de routers. Het bedrijf heeft klanten als eBay, AT&T, NTT en Rackspace. VMware betaalt 1,05 miljard dollar in contanten voor Nicira en investeert nog eens 210 miljoen dollar. Beide raden van bestuur hebben de overname al goedgekeurd.