EMC-dochter VMware heeft het private bedrijf SpringSource overgenomen voor 362 miljoen dollar in contanten en 58 miljoen dollar aandelen.

VMware heeft 420 miljoen dollar veil voor SpringSource. Dat bedrijf heeft een vrij goede naam bij ontwikkelaars, omdat het softwaretools ter beschikking stelt om Java-ontwikkelingen te vereenvoudigen en te versnellen. Ook verkoopt het bedrijf tools om de prestaties van datacenters te verbeteren.

Beide bedrijven willen 'geïntegreerde platform-as-a-service'-oplossingen gaan leveren, in mensentaal: een soort programmeerplatform dat ter beschikking gesteld wordt via het internet. Daarmee kunnen snel bedrijfs- en webapplicaties gebouwd en beheerd worden.

EMC-dochter VMware heeft het private bedrijf SpringSource overgenomen voor 362 miljoen dollar in contanten en 58 miljoen dollar aandelen. VMware heeft 420 miljoen dollar veil voor SpringSource. Dat bedrijf heeft een vrij goede naam bij ontwikkelaars, omdat het softwaretools ter beschikking stelt om Java-ontwikkelingen te vereenvoudigen en te versnellen. Ook verkoopt het bedrijf tools om de prestaties van datacenters te verbeteren. Beide bedrijven willen 'geïntegreerde platform-as-a-service'-oplossingen gaan leveren, in mensentaal: een soort programmeerplatform dat ter beschikking gesteld wordt via het internet. Daarmee kunnen snel bedrijfs- en webapplicaties gebouwd en beheerd worden.