Financiële details over de deal zijn nog niet bekend, maar VMware heeft aangekondigd dat het het Californische Virsto Software wil overnemen. Beide bedrijven tekenden gisteren een definitief contract voor de overname, zonder verdere details bekend te maken. De dedicated hypervisorsoftware van Virsto kan de opslagkost per gevirtualiseerde desktop tot 70% verminderen . VMware zal de software integreren in zijn virtualisatie-oplossingen.

De overname wordt nog dit kwartaal afgerond en past in het plan van VMware om virtualisatie door te voeren in alle onderdelen van data centers : rekenkracht, netwerken, opslag en beveiliging. Sinds september wordt Virsto vertegenwoordigd in Nederland door VCEE (Virsto Center of Expertise Europe), dat tegelijkertijd dienst doet als distributeur en reseller.

VMware boekte in 2012 een nettowinst van 746 miljoen dollar, een stijging met drie procent tegenover vorig jaar. De jaaromzet steeg met 22% tot 4,61 miljard dollar, waarvan 2,38 miljard buiten de V.S. werd gehaald. Het bedrijf verwacht in 2013 echter een lagere omzetgroei tussen 14 en 16 procent. Het zal daarom 900 banen schrappen, enkele afdelingen sluiten en een deel van zijn vastgoed verkopen . VMware's aandeel daalde met 16% in de afgelopen twaalf maanden. Het Amerikaanse financiële magazine Barron's verwacht geen snelle verbetering .

Financiële details over de deal zijn nog niet bekend, maar VMware heeft aangekondigd dat het het Californische Virsto Software wil overnemen. Beide bedrijven tekenden gisteren een definitief contract voor de overname, zonder verdere details bekend te maken. De dedicated hypervisorsoftware van Virsto kan de opslagkost per gevirtualiseerde desktop tot 70% verminderen . VMware zal de software integreren in zijn virtualisatie-oplossingen. De overname wordt nog dit kwartaal afgerond en past in het plan van VMware om virtualisatie door te voeren in alle onderdelen van data centers : rekenkracht, netwerken, opslag en beveiliging. Sinds september wordt Virsto vertegenwoordigd in Nederland door VCEE (Virsto Center of Expertise Europe), dat tegelijkertijd dienst doet als distributeur en reseller. VMware boekte in 2012 een nettowinst van 746 miljoen dollar, een stijging met drie procent tegenover vorig jaar. De jaaromzet steeg met 22% tot 4,61 miljard dollar, waarvan 2,38 miljard buiten de V.S. werd gehaald. Het bedrijf verwacht in 2013 echter een lagere omzetgroei tussen 14 en 16 procent. Het zal daarom 900 banen schrappen, enkele afdelingen sluiten en een deel van zijn vastgoed verkopen . VMware's aandeel daalde met 16% in de afgelopen twaalf maanden. Het Amerikaanse financiële magazine Barron's verwacht geen snelle verbetering .