vSphere 6.5 krijgt een betere ingebouwde beveiliging en automatisering, beter beheer en ondersteuning voor applicaties in containers.

Zo is er in versie 6.5 vCenter Server Appliance, dat een vereenvoudigde building block voor vSphere-omgevingen levert. Die zou makkelijker implementeerbaar zijn, maar ook zaken als patching, upgrading, backup en recovery vereenvoudigen. REST API's moeten dan weer voor meer controle en automatisering van virtuele infrastructuren mogelijk maken.

vSphere Client is een HTML5-gebaseerde tool voor het beheer. VM Encryption levert encryptie op het niveau van de virtuele machine. Secure Boot moet geknoei met images en het ongeoorloofde onderdelen voorkomen binnen vSphere en vSphere Integrated Containers moet de IT-afdeling dan weer een docker-compatibele interface bieden.

Van Virtual SAN brengt VMware intussen ook versie 6.5 uit. Dat beschikt voortaan over iSCI-ondersteuning waarbij VSAN-opslag zich presenteert als iSCSI-doel voor externe fysieke workloads. Two-node Direct Connect zorgt er voor dat je geen router of switch nodig hebt tussen VSAN-systemen van ROBO-plekken (wat de kost per fysieke locatie moet verlagen). Ook is er meer ondersteuning voor 512 emulated disk drives en flash-infrastructuur en uiteraard ondersteuning voor containers.

vRealize Automation gaat tot slot naar versie 7.2 met out-of-the-box ondersteuning voor MS Azure en krijgt eveneens containermogelijkheden

vSphere 6.5 zelf is meteen ('vanaf Q4') beschikbaar vanaf 995 dollar per cpu. Virtual SAN start bij 2.495 dollar per cpu, VSAN voor desktop begint bij 50 dollar per gebruiker.

In het novembernummer van Data News brengen we een uitgebreid verslag van VMworld Europe.

vSphere 6.5 krijgt een betere ingebouwde beveiliging en automatisering, beter beheer en ondersteuning voor applicaties in containers.Zo is er in versie 6.5 vCenter Server Appliance, dat een vereenvoudigde building block voor vSphere-omgevingen levert. Die zou makkelijker implementeerbaar zijn, maar ook zaken als patching, upgrading, backup en recovery vereenvoudigen. REST API's moeten dan weer voor meer controle en automatisering van virtuele infrastructuren mogelijk maken.vSphere Client is een HTML5-gebaseerde tool voor het beheer. VM Encryption levert encryptie op het niveau van de virtuele machine. Secure Boot moet geknoei met images en het ongeoorloofde onderdelen voorkomen binnen vSphere en vSphere Integrated Containers moet de IT-afdeling dan weer een docker-compatibele interface bieden.Van Virtual SAN brengt VMware intussen ook versie 6.5 uit. Dat beschikt voortaan over iSCI-ondersteuning waarbij VSAN-opslag zich presenteert als iSCSI-doel voor externe fysieke workloads. Two-node Direct Connect zorgt er voor dat je geen router of switch nodig hebt tussen VSAN-systemen van ROBO-plekken (wat de kost per fysieke locatie moet verlagen). Ook is er meer ondersteuning voor 512 emulated disk drives en flash-infrastructuur en uiteraard ondersteuning voor containers.vRealize Automation gaat tot slot naar versie 7.2 met out-of-the-box ondersteuning voor MS Azure en krijgt eveneens containermogelijkheden vSphere 6.5 zelf is meteen ('vanaf Q4') beschikbaar vanaf 995 dollar per cpu. Virtual SAN start bij 2.495 dollar per cpu, VSAN voor desktop begint bij 50 dollar per gebruiker.In het novembernummer van Data News brengen we een uitgebreid verslag van VMworld Europe.