VMware, vooral bekend om zijn virtualisatiesoftware, heeft aangekondigd dat het gaat samenwerken met Amazon Web Services om zijn vSphere servervirtualisatie beschikbaar te maken op het AWS-platform. Daarmee is VMware de zoveelste speler die een stapje doet richting publieke cloud.

Andy Jassy, ceo van AWS, vertelde bij de bekendmaking dat enterprise-klanten vaak niet goed weten hoe ze zo'n hybride cloud moeten aanpakken en zich afvragen of ze moeten kiezen tussen applicaties die draaien in het eigen datacenter, of in de publieke cloud van AWS. Volgens Pat Gelsinger, ceo van VMware, is deze samenwerking dan ook 'het beste van twee werelden'. Een hybride cloud is samengesteld uit programma's die in publieke datacenters draaien (zoals die van AWS) en in eigen private datacenters van het bedrijf zelf.

Schaken met wolkjes

VMware bouwt al een tijdje geen eigen datacenters meer en werkt vooral samen met IBM om cloud software op te zetten bij grote bedrijven. Het vSphere private cloud product van VMware is echter gestaag terrein aan het prijsgeven tegenover publieke en hybride oplossingen, en daar lijkt Amazon op de proppen te komen. Amazon's AWS-cloud is de grootste publieke cloudprovider op de markt, wat het makkelijker maakt om klanten te overhalen.

Amazon, van zijn kant, krijgt er met VMware een bekend 'privaat' cloudproduct bij en kan zich zo profileren als hybride provider. AWS is namelijk vooral bekend voor zijn publieke cloud en heeft nog niet veel grote enterprise klanten naar zijn hybride aanbod kunnen trekken. Met VMware zou daar verandering in moeten komen.

VMware Cloud zal op AWS verkocht en beheerd worden door VMware. De dienst wordt 'on demand' aangeboden, of via een abonnementen. In het pakketjes zit vSphere, Virtual SAN en NSX. Dat zijn dezelfde programma's die in VMware's softwarematige datacenter zitten.

Gelsinger zei tijdens de aankondiging dat AWS de 'belangrijkste publieke cloudaanbod wordt voor VMware', maar hij drukt er meteen ook op dat er niets verandert aan de samenwerking met IBM, of aan vSphere Air, de hybride cloud die VMware samen met IBM aanbiedt. (via Fortune, the Register)

VMware, vooral bekend om zijn virtualisatiesoftware, heeft aangekondigd dat het gaat samenwerken met Amazon Web Services om zijn vSphere servervirtualisatie beschikbaar te maken op het AWS-platform. Daarmee is VMware de zoveelste speler die een stapje doet richting publieke cloud. Andy Jassy, ceo van AWS, vertelde bij de bekendmaking dat enterprise-klanten vaak niet goed weten hoe ze zo'n hybride cloud moeten aanpakken en zich afvragen of ze moeten kiezen tussen applicaties die draaien in het eigen datacenter, of in de publieke cloud van AWS. Volgens Pat Gelsinger, ceo van VMware, is deze samenwerking dan ook 'het beste van twee werelden'. Een hybride cloud is samengesteld uit programma's die in publieke datacenters draaien (zoals die van AWS) en in eigen private datacenters van het bedrijf zelf.Schaken met wolkjesVMware bouwt al een tijdje geen eigen datacenters meer en werkt vooral samen met IBM om cloud software op te zetten bij grote bedrijven. Het vSphere private cloud product van VMware is echter gestaag terrein aan het prijsgeven tegenover publieke en hybride oplossingen, en daar lijkt Amazon op de proppen te komen. Amazon's AWS-cloud is de grootste publieke cloudprovider op de markt, wat het makkelijker maakt om klanten te overhalen. Amazon, van zijn kant, krijgt er met VMware een bekend 'privaat' cloudproduct bij en kan zich zo profileren als hybride provider. AWS is namelijk vooral bekend voor zijn publieke cloud en heeft nog niet veel grote enterprise klanten naar zijn hybride aanbod kunnen trekken. Met VMware zou daar verandering in moeten komen.VMware Cloud zal op AWS verkocht en beheerd worden door VMware. De dienst wordt 'on demand' aangeboden, of via een abonnementen. In het pakketjes zit vSphere, Virtual SAN en NSX. Dat zijn dezelfde programma's die in VMware's softwarematige datacenter zitten. Gelsinger zei tijdens de aankondiging dat AWS de 'belangrijkste publieke cloudaanbod wordt voor VMware', maar hij drukt er meteen ook op dat er niets verandert aan de samenwerking met IBM, of aan vSphere Air, de hybride cloud die VMware samen met IBM aanbiedt. (via Fortune, the Register)