VMware als een 'virtualisatiebedrijf' afdoen, is een vlag die de lading al lang niet meer dekt. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren alsmaar meer segmenten aangeboord en spreekt nu bijvoorbeeld ook over de 'hybrid cloud' en het 'software-defined data center' (sddc). Rond sddc drijft VMware de inspanningen nu drastisch op, zoals bleek uit de aankondigingen die het bedrijf in petto had op de VMworld-conferentie in San Francisco.

Eigen OpenStack-distributie

Om te beginnen pakt het bedrijf uit met een eigen versie van OpenStack. 'VMware Integrated OpenStack' zal vanaf 2015 gecommercialiseerd worden, maar is nu al in beta verkrijgbaar. Met Integrated OpenStack kunnen it-afdelingen sneller én goedkoper OpenStack API's gebruiken bovenop de VMware-technologie. Ceo Pat Gelsinger heeft het over "VMware's brave journey". "Je moet doordachte, maar moedige beslissingen durven nemen als je kijkt naar de toekomst", zei Gelsinger tijdens zijn keynote voor de 22.000 VMware-bezoekers. Of hoe VMware vast van plan is om met de grote it-jongens mee te spelen in de strijd rond het data center.

De oplossingen die VMware naar voor schuift moeten de installatie van sddc vereenvoudigen. "De salescycle voor sddc is nu amper enkele minuten, maar de deployment duurt wat langer", zei Gelsinger die het heeft over 'hyper-converged infrastructure'.

EVO-gamma

In het kader daarvan lanceert VMware het nieuwe EVO-gamma: een geïntegreerde oplossing, een bundeling van hardware en software voor sddc die via oem-partners gedistribueerd wordt. Het eerste lid van de nieuwe familie is EVO:RAIL: een appliance voor 100 virtual machines (4x stackable) waarbij de installatie in 15 minuten rond is. "No, we're not doing hardware now", haastte Gelsinger zich, "onze oem-partners doen dit". Onder meer EMC, Dell en Fujitsu zijn enkele van die partners. Een tweede familielid staat trouwens ook op stapel met EVO:RACK. Op VMworld kan je een glimp van het nieuwe product opvangen waarbij een volledig data center in minder dan 2 uur opgezet kan worden.

VMware als een 'virtualisatiebedrijf' afdoen, is een vlag die de lading al lang niet meer dekt. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren alsmaar meer segmenten aangeboord en spreekt nu bijvoorbeeld ook over de 'hybrid cloud' en het 'software-defined data center' (sddc). Rond sddc drijft VMware de inspanningen nu drastisch op, zoals bleek uit de aankondigingen die het bedrijf in petto had op de VMworld-conferentie in San Francisco. Eigen OpenStack-distributieOm te beginnen pakt het bedrijf uit met een eigen versie van OpenStack. 'VMware Integrated OpenStack' zal vanaf 2015 gecommercialiseerd worden, maar is nu al in beta verkrijgbaar. Met Integrated OpenStack kunnen it-afdelingen sneller én goedkoper OpenStack API's gebruiken bovenop de VMware-technologie. Ceo Pat Gelsinger heeft het over "VMware's brave journey". "Je moet doordachte, maar moedige beslissingen durven nemen als je kijkt naar de toekomst", zei Gelsinger tijdens zijn keynote voor de 22.000 VMware-bezoekers. Of hoe VMware vast van plan is om met de grote it-jongens mee te spelen in de strijd rond het data center. De oplossingen die VMware naar voor schuift moeten de installatie van sddc vereenvoudigen. "De salescycle voor sddc is nu amper enkele minuten, maar de deployment duurt wat langer", zei Gelsinger die het heeft over 'hyper-converged infrastructure'. EVO-gammaIn het kader daarvan lanceert VMware het nieuwe EVO-gamma: een geïntegreerde oplossing, een bundeling van hardware en software voor sddc die via oem-partners gedistribueerd wordt. Het eerste lid van de nieuwe familie is EVO:RAIL: een appliance voor 100 virtual machines (4x stackable) waarbij de installatie in 15 minuten rond is. "No, we're not doing hardware now", haastte Gelsinger zich, "onze oem-partners doen dit". Onder meer EMC, Dell en Fujitsu zijn enkele van die partners. Een tweede familielid staat trouwens ook op stapel met EVO:RACK. Op VMworld kan je een glimp van het nieuwe product opvangen waarbij een volledig data center in minder dan 2 uur opgezet kan worden.