Elf jaar geleden werd VMware overgenomen door EMC, dat 80% van het kapitaal bezit (destijds werd de overnametransactie geschat op een bedrag van $ 35 miljard). Of eerder: bezat. Dell kondigde gisteren namelijk aan dat ze EMC overkopen. Deze laatste wordt nu dus een onderneming met particuliere kapitaalstroom. VMware "blijft een beursgenoteerd bedrijf," benadrukt Carl Eschenbach, voorzitter en chief operating officer van VMware.

Eigenlijk lijkt er in de praktijk weinig te veranderen voor VMware. "We hadden al een uitgebreid partnernetwerk. Toen we werden overgekocht door EMC, waren er enkelen die beweerden dat ons ecosysteem zou verdwijnen. Het tegenovergestelde is waar gebleken: we hebben onze partnerschappen zelfs versterkt."

Daar voegt Jean-Pierre Brucard, algemeen directeur van VMware EMEA, aan toe: "we gaan geen essentiële veranderingen doorvoeren in ons ecosysteem. We hebben altijd een agnostische houding aangenomen tegenover constructeurs, en zullen dat ook blijven doen. We moeten echter wel nieuwe partners opleiden met onze technologieën om zo ons distributiekanaal te diversifiëren en de relatie met onze klanten aan te sterken. Bovendien hebben we meer partnerships met toegevoegde waarde nodig." Het ecosysteem wordt steeds belangrijker voor VMware, aangezien 85 % van de verkoop indirect gebeurt. Dit is zelfs 95 % in Europa.

Wat het aanbod betreft: Dell en EMC waren reeds partners van VMware, ook al heeft Dell meer expertise op het vlak van de gemiddelde prijsklasse en kmo's, terwijl EMC meer gericht was op grotere bedrijven.

VMware is overigens van plan zijn dienstenportfolio uit te breiden: "het blijkt dat het probleem niet zozeer ligt bij het implementeren van de technologie. Het zijn veeleer de mensen en de processen die veranderd moeten worden."

Carl Eschenbach besluit: "het succes van VMware is bepalend voor het succes van de overname van EMC door Dell."

Elf jaar geleden werd VMware overgenomen door EMC, dat 80% van het kapitaal bezit (destijds werd de overnametransactie geschat op een bedrag van $ 35 miljard). Of eerder: bezat. Dell kondigde gisteren namelijk aan dat ze EMC overkopen. Deze laatste wordt nu dus een onderneming met particuliere kapitaalstroom. VMware "blijft een beursgenoteerd bedrijf," benadrukt Carl Eschenbach, voorzitter en chief operating officer van VMware.Eigenlijk lijkt er in de praktijk weinig te veranderen voor VMware. "We hadden al een uitgebreid partnernetwerk. Toen we werden overgekocht door EMC, waren er enkelen die beweerden dat ons ecosysteem zou verdwijnen. Het tegenovergestelde is waar gebleken: we hebben onze partnerschappen zelfs versterkt."Daar voegt Jean-Pierre Brucard, algemeen directeur van VMware EMEA, aan toe: "we gaan geen essentiële veranderingen doorvoeren in ons ecosysteem. We hebben altijd een agnostische houding aangenomen tegenover constructeurs, en zullen dat ook blijven doen. We moeten echter wel nieuwe partners opleiden met onze technologieën om zo ons distributiekanaal te diversifiëren en de relatie met onze klanten aan te sterken. Bovendien hebben we meer partnerships met toegevoegde waarde nodig." Het ecosysteem wordt steeds belangrijker voor VMware, aangezien 85 % van de verkoop indirect gebeurt. Dit is zelfs 95 % in Europa.Wat het aanbod betreft: Dell en EMC waren reeds partners van VMware, ook al heeft Dell meer expertise op het vlak van de gemiddelde prijsklasse en kmo's, terwijl EMC meer gericht was op grotere bedrijven.VMware is overigens van plan zijn dienstenportfolio uit te breiden: "het blijkt dat het probleem niet zozeer ligt bij het implementeren van de technologie. Het zijn veeleer de mensen en de processen die veranderd moeten worden."Carl Eschenbach besluit: "het succes van VMware is bepalend voor het succes van de overname van EMC door Dell."