Vodafone Nederland en Ziggo lanceren daarvoor een samenwerkingsconstructie waarin ze beiden de helft bezitten. De twee verwachten met de stap op het gebied van kosten en kapitaalinvesteringen voor 3,5 miljard euro aan voordelen te behalen, na aftrek van integratiekosten.

Vanwege het samengaan doet Vodafone overigens een contante betaling aan Liberty Global van 1 miljard euro, om daarmee de verschillende waarden van de takken gelijk te trekken.

De combinatie van Ziggo's breedbandnetwerk met Vodafone's mobiele diensten levert naar eigen zeggen een "sterkere vaste- en mobiele concurrent op de Nederlandse markt" op. De toezichthouders moeten de deal, die naar verwachting rond het einde van 2016 wordt afgerond, nog goedkeuren.

Vodafone Nederland en Ziggo worden gezamenlijk een geduchte concurrent van onder meer KPN. Ze hebben samen onder meer ruim 5 miljoen mobiele abonnees, meer dan 4 miljoen videoklanten en zo'n 3 miljoen breedbandklanten. (Belga)

Vodafone Nederland en Ziggo lanceren daarvoor een samenwerkingsconstructie waarin ze beiden de helft bezitten. De twee verwachten met de stap op het gebied van kosten en kapitaalinvesteringen voor 3,5 miljard euro aan voordelen te behalen, na aftrek van integratiekosten.Vanwege het samengaan doet Vodafone overigens een contante betaling aan Liberty Global van 1 miljard euro, om daarmee de verschillende waarden van de takken gelijk te trekken.De combinatie van Ziggo's breedbandnetwerk met Vodafone's mobiele diensten levert naar eigen zeggen een "sterkere vaste- en mobiele concurrent op de Nederlandse markt" op. De toezichthouders moeten de deal, die naar verwachting rond het einde van 2016 wordt afgerond, nog goedkeuren.Vodafone Nederland en Ziggo worden gezamenlijk een geduchte concurrent van onder meer KPN. Ze hebben samen onder meer ruim 5 miljoen mobiele abonnees, meer dan 4 miljoen videoklanten en zo'n 3 miljoen breedbandklanten. (Belga)