Ze mag dan wel Duitslands meest prominente vrouw zijn: een foto van de bondskanselier werd niét herkend door de nieuwe Vodafone Otello-zoeksoftware. Bijzonder pijnlijk voor Vodafone omdat Merkel dit zelf ontdekte tijdens een demo op de CeBIT-beurs - in Duitsland dus. "That's a major gap -- please update", zou Merkel snel gerepliceerd hebben.

Otello is zoeksoftware die niet met traditionele trefwoorden, maar met afbeeldingen werkt. Door een foto van iemand via mms door te sturen naar een speciaal nummer, laat je de zoeksoftware meteen informatie over die persoon opsnorren. De voorwaarde is dan uiteraard wel dat de persoon op de foto herkend kan worden en dus in de database van Vodafone zit. Moraal van het verhaal: bezint eer ge begint met bekende personen uit te nodigen. Overigens kondigde Vodafone een eerste grote trial aan met de populaire tabloid Bild. Misschien dat het profiel van Merkel niet beantwoordt aan het type vrouwen dat Bild in de database wil stoppen?

Ze mag dan wel Duitslands meest prominente vrouw zijn: een foto van de bondskanselier werd niét herkend door de nieuwe Vodafone Otello-zoeksoftware. Bijzonder pijnlijk voor Vodafone omdat Merkel dit zelf ontdekte tijdens een demo op de CeBIT-beurs - in Duitsland dus. "That's a major gap -- please update", zou Merkel snel gerepliceerd hebben. Otello is zoeksoftware die niet met traditionele trefwoorden, maar met afbeeldingen werkt. Door een foto van iemand via mms door te sturen naar een speciaal nummer, laat je de zoeksoftware meteen informatie over die persoon opsnorren. De voorwaarde is dan uiteraard wel dat de persoon op de foto herkend kan worden en dus in de database van Vodafone zit. Moraal van het verhaal: bezint eer ge begint met bekende personen uit te nodigen. Overigens kondigde Vodafone een eerste grote trial aan met de populaire tabloid Bild. Misschien dat het profiel van Merkel niet beantwoordt aan het type vrouwen dat Bild in de database wil stoppen?