Vodafone heeft 1,7 miljard dollar (1,27 miljard euro) veil voor het Britse kabelbedrijf Cable & Wireless.

De overname van Cable & Wireless door Vodafone stond in de sterren geschreven, nadat het Indiase Tata Communications vorige week afhaakte voor de overname. Cable & Wireless, een bedrijf dat al stamt uit het telegrafietijdperk van de 19de eeuw, is een belangrijke speler op de markt van fiber voor bedrijven, maar had het de laatste jaren moeilijk. Het moest een aantal winstwaarschuwingen doen en versleet al drie ceo's sinds 2010.

Met de aankoop heeft Vodafone voortaan zijn eigen fibernetwerk, daar waar het voordien infrastructuur van concurrenten als BT moest huren. Het netwerk kan Vodafone ook gebruiken om de druk op z'n mobiele infrastructuur te verlichten.

Vodafone heeft 1,7 miljard dollar (1,27 miljard euro) veil voor het Britse kabelbedrijf Cable & Wireless. De overname van Cable & Wireless door Vodafone stond in de sterren geschreven, nadat het Indiase Tata Communications vorige week afhaakte voor de overname. Cable & Wireless, een bedrijf dat al stamt uit het telegrafietijdperk van de 19de eeuw, is een belangrijke speler op de markt van fiber voor bedrijven, maar had het de laatste jaren moeilijk. Het moest een aantal winstwaarschuwingen doen en versleet al drie ceo's sinds 2010. Met de aankoop heeft Vodafone voortaan zijn eigen fibernetwerk, daar waar het voordien infrastructuur van concurrenten als BT moest huren. Het netwerk kan Vodafone ook gebruiken om de druk op z'n mobiele infrastructuur te verlichten.