VTM en Telenet hebben de belangrijkste loten van het Vlaamse voetbalcontract binnengehaald. RTBF en Voo deden dat aan Franstalige kant.

Telenet en Voo betalen 55,2 miljoen euro per seizoen voor de uitzendrechten van de 3 'belangrijkste' wedstrijden per speeldag (lees: Telenet mag eerst kiezen). Belgacom mag de 5 overige wedstrijden in beide landstalen uitzenden. VTM en RTBF haalden de rechten binnen voor de samenvattingen.

"Onze klanten hebben ons herhaaldelijk aangegeven dat zij het toch erg op prijs zouden stellen als ook Telenet het Belgisch voetbal zou kunnen uitzenden", zegt Duco Sickinghe, ceo van Telenet, in een persmededeling. "Om die reden hebben wij ons uiterste best gedaan om aan hun vragen tegemoet te komen en hebben wij financieel een inspanning gedaan om niet alleen een aantal Belgische voetbalrechten binnen te halen, maar gaan we deze ook samen met buitenlands topvoetbal via Prime Sport aanbieden."

Telenet zegt eigenlijk altijd voorstander geweest te zijn van niet-exclusieve rechten. Het zegt daarvoor een 'substantieel' bod gedaan te hebben, maar daarvoor bleek 'onvoldoende draagvlak'.

VTM en Telenet hebben de belangrijkste loten van het Vlaamse voetbalcontract binnengehaald. RTBF en Voo deden dat aan Franstalige kant. Telenet en Voo betalen 55,2 miljoen euro per seizoen voor de uitzendrechten van de 3 'belangrijkste' wedstrijden per speeldag (lees: Telenet mag eerst kiezen). Belgacom mag de 5 overige wedstrijden in beide landstalen uitzenden. VTM en RTBF haalden de rechten binnen voor de samenvattingen. "Onze klanten hebben ons herhaaldelijk aangegeven dat zij het toch erg op prijs zouden stellen als ook Telenet het Belgisch voetbal zou kunnen uitzenden", zegt Duco Sickinghe, ceo van Telenet, in een persmededeling. "Om die reden hebben wij ons uiterste best gedaan om aan hun vragen tegemoet te komen en hebben wij financieel een inspanning gedaan om niet alleen een aantal Belgische voetbalrechten binnen te halen, maar gaan we deze ook samen met buitenlands topvoetbal via Prime Sport aanbieden." Telenet zegt eigenlijk altijd voorstander geweest te zijn van niet-exclusieve rechten. Het zegt daarvoor een 'substantieel' bod gedaan te hebben, maar daarvoor bleek 'onvoldoende draagvlak'.