Na Scapa heeft Siecom alweer een fashion retailer weten te strikken.

In de 35 Belgische winkels van WE Fashion wordt de bestaande infrastructuur helemaal buitengegooid, om plaats te ruimen voor Siemens ip-phones. Waar de infrastructuur voordien bestond uit een allegaartje van pbx'en en isdn-lijnen, komt er nu slechts één HiPath 3800 centrale in de hoofdzetel in Wijnegem. "Die implementatie is afgerond, nu gaan we de vestigingen één voor één uitrusten met ip-telefoons - gemiddeld drie per vestiging - die we connecteren met het bestaande sdsl-datanewerk", legt sales manager Mike De Ridder uit.

Voor WE betekent dit in de eerste plaats een fikse kostenbesparing - want gratis bellen tussen de vestigingen - maar laat de oplossing ook een gecentraliseerd beheer toe vanuit Wijnegem. WE heeft ondertussen al te kennen gegeven dat het ook de Nederlandse, Franse en Luxemburgse vestigingen volgens hetzelfde model wil connecteren. Als vervolgens ook de hoofdzetels verbonden worden, kan dat een grote besparing in internationale telefoonkosten opleveren.

Na Scapa heeft Siecom alweer een fashion retailer weten te strikken. In de 35 Belgische winkels van WE Fashion wordt de bestaande infrastructuur helemaal buitengegooid, om plaats te ruimen voor Siemens ip-phones. Waar de infrastructuur voordien bestond uit een allegaartje van pbx'en en isdn-lijnen, komt er nu slechts één HiPath 3800 centrale in de hoofdzetel in Wijnegem. "Die implementatie is afgerond, nu gaan we de vestigingen één voor één uitrusten met ip-telefoons - gemiddeld drie per vestiging - die we connecteren met het bestaande sdsl-datanewerk", legt sales manager Mike De Ridder uit. Voor WE betekent dit in de eerste plaats een fikse kostenbesparing - want gratis bellen tussen de vestigingen - maar laat de oplossing ook een gecentraliseerd beheer toe vanuit Wijnegem. WE heeft ondertussen al te kennen gegeven dat het ook de Nederlandse, Franse en Luxemburgse vestigingen volgens hetzelfde model wil connecteren. Als vervolgens ook de hoofdzetels verbonden worden, kan dat een grote besparing in internationale telefoonkosten opleveren.