Het 5G-project lijkt op de goede weg te zijn. Ericsson rijdt al vrolijk rond met busjes vol testapparatuur om de verbinding tussen basisstations en mobiele apparatuur op basis van 5G te testen in het veld. Nokia brak onlangs het record in lab-testen door maar liefst 10 Gbps door de ether te bereiken over een 5G-verbinding.

Redenen genoeg dus om door te zetten met de ontwikkeling, lijkt het. Het probleem is dat standaardisering nog ten ene male ontbreekt. Iedereen creëert zijn eigen invulling van het concept, waarschuwt de FCC. "Waar behoefte aan is, is een brede paraplu over deze industrietakken die betrokken zijn bij 5G", zegt Ken Rehbehn, analist bij 451 Research, tijdens het congres 2nd Brooklyn 5G Summit waar Computerworld over bericht. Hij concludeert dat 5G nog helemaal in de kinderschoenen staat.

Bovendien ontbreekt in veel landen nog het zicht op hoe frequenties herverdeeld kunnen en moeten worden om voldoende bandbreedte vrij te maken voor de nieuwe generatie mobiele apparatuur.

De vraag is dan ook of 5G op de Winterspelen 2018 wel een haalbare kaart is. Laat staan dat twee jaar daarna de technologie al is verwerkt in alle slimme apparatuur die we dan bij ons dragen.

Bron: Automatiseringgids

Het 5G-project lijkt op de goede weg te zijn. Ericsson rijdt al vrolijk rond met busjes vol testapparatuur om de verbinding tussen basisstations en mobiele apparatuur op basis van 5G te testen in het veld. Nokia brak onlangs het record in lab-testen door maar liefst 10 Gbps door de ether te bereiken over een 5G-verbinding. Redenen genoeg dus om door te zetten met de ontwikkeling, lijkt het. Het probleem is dat standaardisering nog ten ene male ontbreekt. Iedereen creëert zijn eigen invulling van het concept, waarschuwt de FCC. "Waar behoefte aan is, is een brede paraplu over deze industrietakken die betrokken zijn bij 5G", zegt Ken Rehbehn, analist bij 451 Research, tijdens het congres 2nd Brooklyn 5G Summit waar Computerworld over bericht. Hij concludeert dat 5G nog helemaal in de kinderschoenen staat. Bovendien ontbreekt in veel landen nog het zicht op hoe frequenties herverdeeld kunnen en moeten worden om voldoende bandbreedte vrij te maken voor de nieuwe generatie mobiele apparatuur. De vraag is dan ook of 5G op de Winterspelen 2018 wel een haalbare kaart is. Laat staan dat twee jaar daarna de technologie al is verwerkt in alle slimme apparatuur die we dan bij ons dragen. Bron: Automatiseringgids