Met een speciale webapp kan je in real time alle activiteit op de Wikipedia website visueel volgen. Het aantal berichten en afbeeldingen die op Wikipedia worden gepubliceerd of gewijzigd blijkt enorm.

Op de internetencyclopedie Wikipedia worden voortdurend artikels toegevoegd en bestaande onderwerpen geüpdatet, gewijzigd of verwijderd. Hoe dat verkeer in real time verloopt, kan je bekijken via de webapp wikistream.

Wikistream is speciaal gecreëerd om te tonen hoe Wikipedia met een enorme snelheid evolueert. Telkens als iemand een Wikipedia artikel aanmaakt of updatet, verschijnt het in de lijst met berichten. En telkens als iemand een afbeelding oplaadt op de website, krijg je die als achtergrond te zien. Het is vrijwel onmogelijk om de volledige stroom berichten te volgen als je de wikistream kiest van alle talen waarin op Wikipedia berichten worden gepost.

Met de interface van wikistream kan je de stroom berichten pauzeren. Of je kan kiezen om het berichtenverloop van slechts één taal te tonen. Dan merk je dat de aanpassingen in de Nederlands- en Franstalige Wikipedia heel wat trager gebeuren dan in de Engelstalige. De Nederlandstalige Wikipedia bereikte trouwens halverwege december 2011 het aantal van 1.000.000 artikels. Het staat daarmee op de vierde plaats in de lijst van de verschillende talen.

Met een speciale webapp kan je in real time alle activiteit op de Wikipedia website visueel volgen. Het aantal berichten en afbeeldingen die op Wikipedia worden gepubliceerd of gewijzigd blijkt enorm. Op de internetencyclopedie Wikipedia worden voortdurend artikels toegevoegd en bestaande onderwerpen geüpdatet, gewijzigd of verwijderd. Hoe dat verkeer in real time verloopt, kan je bekijken via de webapp wikistream. Wikistream is speciaal gecreëerd om te tonen hoe Wikipedia met een enorme snelheid evolueert. Telkens als iemand een Wikipedia artikel aanmaakt of updatet, verschijnt het in de lijst met berichten. En telkens als iemand een afbeelding oplaadt op de website, krijg je die als achtergrond te zien. Het is vrijwel onmogelijk om de volledige stroom berichten te volgen als je de wikistream kiest van alle talen waarin op Wikipedia berichten worden gepost. Met de interface van wikistream kan je de stroom berichten pauzeren. Of je kan kiezen om het berichtenverloop van slechts één taal te tonen. Dan merk je dat de aanpassingen in de Nederlands- en Franstalige Wikipedia heel wat trager gebeuren dan in de Engelstalige. De Nederlandstalige Wikipedia bereikte trouwens halverwege december 2011 het aantal van 1.000.000 artikels. Het staat daarmee op de vierde plaats in de lijst van de verschillende talen.