De mogelijkheden van 3d-printen worden al lang besproken. Maar de toekomst komt nu echt dichterbij. Want vanaf volgend jaar wordt het mogelijk om thuis pizza en koekjes te printen. Dan komt de 3d-printer van XYZ op de markt die dat mogelijk maakt, schrijft Techradar.

Net als bij andere 3d-printers moeten de materialen in pure vorm in de machine gestopt worden. XYZ levert de ingrediënten door middel van tubes. Pizza komt bijvoorbeeld in twee delen: de bodem en de topping. Als de ingrediënten in het apparaat zitten, gaat hij aan de slag. Vervolgens gaat het apparaat aan de slag. Een kleine hoeveelheid koekjes zou 10 tot 15 minuten kosten om te printen. Daarna moeten ze nog 10 minuten afgebakken in de oven. Recepten zijn te downloaden en installeren op de machine. Gebruikers kunnen hun recepten ook met anderen delen.

-, Techradar
- © Techradar

XYZ zal zich in eerste instantie op de zakelijke Aziatische markt richten, maar het doel is om in 2016 ook een printer beschikbaar te hebben in Europa en de Verenigde Staten.

Aan het apparaat hangt wel een prijskaartje: 1800 dollar. De consument zal dus wellicht niet gelijk overstag gaan.

De mogelijkheden van 3d-printen worden al lang besproken. Maar de toekomst komt nu echt dichterbij. Want vanaf volgend jaar wordt het mogelijk om thuis pizza en koekjes te printen. Dan komt de 3d-printer van XYZ op de markt die dat mogelijk maakt, schrijft Techradar.Net als bij andere 3d-printers moeten de materialen in pure vorm in de machine gestopt worden. XYZ levert de ingrediënten door middel van tubes. Pizza komt bijvoorbeeld in twee delen: de bodem en de topping. Als de ingrediënten in het apparaat zitten, gaat hij aan de slag. Vervolgens gaat het apparaat aan de slag. Een kleine hoeveelheid koekjes zou 10 tot 15 minuten kosten om te printen. Daarna moeten ze nog 10 minuten afgebakken in de oven. Recepten zijn te downloaden en installeren op de machine. Gebruikers kunnen hun recepten ook met anderen delen. XYZ zal zich in eerste instantie op de zakelijke Aziatische markt richten, maar het doel is om in 2016 ook een printer beschikbaar te hebben in Europa en de Verenigde Staten. Aan het apparaat hangt wel een prijskaartje: 1800 dollar. De consument zal dus wellicht niet gelijk overstag gaan.