Telenet zal voor het seizoen 2012-2013 en ook de competitie 2013-2014 de niet-exclusieve voetbalrechten van lot 3 kopen. Daardoor zal het bedrijf op zijn zender Prime Sport, die wordt omgedoopt tot Sporting Telenet, alle wedstrijden van de hoogste Belgische voetbalklasse aan de klanten kunnen aanbieden. Dat heeft het Mechelse telecombedrijf bekendgemaakt.

Telenet verwierf begin juni, in samenwerking met VOO, RTBF en VMMa, het nieuwe voetbalcontract voor de komende drie seizoenen. Belgacom, de rechtenhouder van de zes voorbije seizoenen, behield enkel lot 3 dat de vijf minst interessante wedstrijden per speeldag omvat. Omdat dat een niet-exclusief lot is, kan Telenet het vanaf het seizoen 2012-2013 kopen. Het zal daarvoor 1 miljoen euro (plus 4 procent inflatie) betalen.

"Wij hebben geluisterd naar de klanten, en die willen in de eerste plaats maar één digicorder om alle wedstrijden te kunnen zien", vertelt communicatieverantwoordelijke Vincent Bruyneel. "Daarop hebben we de 'tender' van het voetbalcontract nogmaals bestudeerd, en die bepaalt dat wij vanaf het tweede jaar ook mogen bieden op lot 3, tegen hetzelfde bedrag als Belgacom."

Dat derde lot omvat de vijf minst interessante voetbalwedstrijden per speeldag. Telenet zal er dik 1 miljoen euro voor betalen, ook Belgacom kan de wedstrijden blijven uitzenden. De concurrent maakte eerder bekend dat het de matchen komend seizoen gratis aanbiedt aan zijn klanten. "Onze beslissing om ook lot 3 te kopen, is geen reactie op die zet. We willen onze klanten enkel een duidelijk aanbod doen", benadrukt Bruyneel.

Nieuwe Sporting Telenet-abonnees die al beroep doen op drie diensten (internet, digitale televisie en vaste telefonie) bij Telenet - dat zijn er zo'n 700.000 - betalen de huidige prijs van 14,95 euro per maand. Wie slechts twee diensten heeft, betaalt vijf euro meer. Momenteel heeft Telenet zo'n 200.000 Prime-klanten.

De 180 wedstrijden uit de hoogste Belgische voetbalklasse die Belgacom mag uitzenden, zullen de komende seizoenen in ieder geval gratis te bekijken blijven op Belgacom TV. "Het was geweten dat ook Telenet dat lot kon kopen na het eerste seizoen (2011-2012)", aldus een Belgacom-woordvoerder.

Bron: Belga

Telenet zal voor het seizoen 2012-2013 en ook de competitie 2013-2014 de niet-exclusieve voetbalrechten van lot 3 kopen. Daardoor zal het bedrijf op zijn zender Prime Sport, die wordt omgedoopt tot Sporting Telenet, alle wedstrijden van de hoogste Belgische voetbalklasse aan de klanten kunnen aanbieden. Dat heeft het Mechelse telecombedrijf bekendgemaakt. Telenet verwierf begin juni, in samenwerking met VOO, RTBF en VMMa, het nieuwe voetbalcontract voor de komende drie seizoenen. Belgacom, de rechtenhouder van de zes voorbije seizoenen, behield enkel lot 3 dat de vijf minst interessante wedstrijden per speeldag omvat. Omdat dat een niet-exclusief lot is, kan Telenet het vanaf het seizoen 2012-2013 kopen. Het zal daarvoor 1 miljoen euro (plus 4 procent inflatie) betalen. "Wij hebben geluisterd naar de klanten, en die willen in de eerste plaats maar één digicorder om alle wedstrijden te kunnen zien", vertelt communicatieverantwoordelijke Vincent Bruyneel. "Daarop hebben we de 'tender' van het voetbalcontract nogmaals bestudeerd, en die bepaalt dat wij vanaf het tweede jaar ook mogen bieden op lot 3, tegen hetzelfde bedrag als Belgacom." Dat derde lot omvat de vijf minst interessante voetbalwedstrijden per speeldag. Telenet zal er dik 1 miljoen euro voor betalen, ook Belgacom kan de wedstrijden blijven uitzenden. De concurrent maakte eerder bekend dat het de matchen komend seizoen gratis aanbiedt aan zijn klanten. "Onze beslissing om ook lot 3 te kopen, is geen reactie op die zet. We willen onze klanten enkel een duidelijk aanbod doen", benadrukt Bruyneel. Nieuwe Sporting Telenet-abonnees die al beroep doen op drie diensten (internet, digitale televisie en vaste telefonie) bij Telenet - dat zijn er zo'n 700.000 - betalen de huidige prijs van 14,95 euro per maand. Wie slechts twee diensten heeft, betaalt vijf euro meer. Momenteel heeft Telenet zo'n 200.000 Prime-klanten. De 180 wedstrijden uit de hoogste Belgische voetbalklasse die Belgacom mag uitzenden, zullen de komende seizoenen in ieder geval gratis te bekijken blijven op Belgacom TV. "Het was geweten dat ook Telenet dat lot kon kopen na het eerste seizoen (2011-2012)", aldus een Belgacom-woordvoerder. Bron: Belga