Met die stap wil de overheid ervoor zorgen dat belangrijke en vertrouwelijke e-mails niet in de verkeerde handen vallen. De blokkade geldt voor baliemedewerkers. Voor verschillende mensen door de rangen heen - die nog wel over internet zullen beschikken - is het niet de bedoeling dat ze e-mail doorsturen naar hun privémail.

Het nieuwe beleid zal volgend jaar ingevoerd worden, bevestigt de overheid aan de BBC.

De overheid test het offline systeem nu al een paar maanden en ambtenaren kunnen alleen nog via hun eigen smartphones en tablets op internet. Hun persoonlijke apparaten hebben namelijk geen toegang tot de e-mailserver van de overheid.

Sceptici zeggen dat mensen meer op hun eigen apparaten zullen gaan werken en de blokkade omzeilt zal worden, waardoor het alleen maar onveiliger zal worden omdat er geen centrale controle meer is.

Met die stap wil de overheid ervoor zorgen dat belangrijke en vertrouwelijke e-mails niet in de verkeerde handen vallen. De blokkade geldt voor baliemedewerkers. Voor verschillende mensen door de rangen heen - die nog wel over internet zullen beschikken - is het niet de bedoeling dat ze e-mail doorsturen naar hun privémail.Het nieuwe beleid zal volgend jaar ingevoerd worden, bevestigt de overheid aan de BBC. De overheid test het offline systeem nu al een paar maanden en ambtenaren kunnen alleen nog via hun eigen smartphones en tablets op internet. Hun persoonlijke apparaten hebben namelijk geen toegang tot de e-mailserver van de overheid.Sceptici zeggen dat mensen meer op hun eigen apparaten zullen gaan werken en de blokkade omzeilt zal worden, waardoor het alleen maar onveiliger zal worden omdat er geen centrale controle meer is.