Het mag niet verbazen dat Apple in 2014 één of meerdere nieuwe iPad-modellen uitbrengt. Wel verbazend: naast het 'standaard' model van 9,7 inch en het kleinere model van 7,9 inch (de iPad Mini) zou er een variant komen met een schermdiagonaal van 12,9 inch. Die wordt de iPad Pro dan wel de iPad Maxi gedoopt. Dat meldt de Amerikaanse site International Business Times.

De iPad Pro/Maxi komt er mogelijk in twee versies: een quad-HD-versie met een resolutie van 2K - om en bij de 2.000 pixels, zoals de huidige iPad Air met zijn 2.048 bij 1.536 pixels - en een ultra-HD-versie met een resolutie van 4K - om en bij de 4000 pixels.

De ene zou al in april 2014 uitgebracht worden, de andere in oktober - de maand waarin er ook nieuwe iPhones en een iWatch-polshorloge verwacht worden. Al zou het ook kunnen dat Apple's 2K-tablet gewoon een 9,7 inch-scherm meekrijgt (en dus een update wordt van het standaardmodel), en dat de 4K-tablet die later op het jaar zou verschijnen het Pro-model wordt.
International Business Times baseerde zich voor dit bericht op eigen bronnen en op uitspraken van analisten en andere websites, maar geen van al deze geruchten zijn officieel bevestigd

Het mag niet verbazen dat Apple in 2014 één of meerdere nieuwe iPad-modellen uitbrengt. Wel verbazend: naast het 'standaard' model van 9,7 inch en het kleinere model van 7,9 inch (de iPad Mini) zou er een variant komen met een schermdiagonaal van 12,9 inch. Die wordt de iPad Pro dan wel de iPad Maxi gedoopt. Dat meldt de Amerikaanse site International Business Times. De iPad Pro/Maxi komt er mogelijk in twee versies: een quad-HD-versie met een resolutie van 2K - om en bij de 2.000 pixels, zoals de huidige iPad Air met zijn 2.048 bij 1.536 pixels - en een ultra-HD-versie met een resolutie van 4K - om en bij de 4000 pixels. De ene zou al in april 2014 uitgebracht worden, de andere in oktober - de maand waarin er ook nieuwe iPhones en een iWatch-polshorloge verwacht worden. Al zou het ook kunnen dat Apple's 2K-tablet gewoon een 9,7 inch-scherm meekrijgt (en dus een update wordt van het standaardmodel), en dat de 4K-tablet die later op het jaar zou verschijnen het Pro-model wordt. International Business Times baseerde zich voor dit bericht op eigen bronnen en op uitspraken van analisten en andere websites, maar geen van al deze geruchten zijn officieel bevestigd